Advertisement

Manchester Cityn kesähankinnalle jopa 9 kuukauden sairasloma

Manchester City on saanut alkuviikosta todellista jobinpostia, kun lauantaina Crystal Palacea vastaan pelatussa ottelussa loukkaantuneen Benjamin Mendyn tilanteesta on saatu lisätietoa. 52 miljoonalla punnalla Cityyn saapunut ranskalaisen polven nivelsiteet ovat revenneet ja sairasloma voi venyä jopa yhdeksään kuukauteen.

Mendy on ollut tärkeä osa manageri Pep Guardiolan rakentamaa joukkuetta, joka on erittäin tehokkaasti tehnyt selvää vastustajistaan niin Valioliigassa kuin Mestarien liigassakin.

Guardiola on pakotettu turvautumaan Daniloon sekä Fabian Delphiin ranskalaisen korvaajana, sillä siirtoikkuna on tammikuuhun saakka suljettuna. Delph sai tiistaina Shakhtar Donetskia vastaan mahdollisuuden näyttää mihin hän pystyy tuolla pelipaikalla.

Guardiola on luottavainen, että heillä on riittävä materiaali joukkueen kanssa myös Mendyn loukkaantumisen aikana.

”Minulla on teoria, että älykäs keskikenttäpelaaja voi pelata oikeastaan millä pelipaikalla tahansa, koska he ymmärtävät kokonaistilanteen hyvin” Guardiola paljastaa.

”Hän pelasi uskomattoman ottelun. Olen hyvin tyytyväinen häneen. Viime kaudella hän oli paljon loukkaantuneena. Hänen olleessaan terveenä en ehkä luottanut hänen varaansa kovin paljon. Se on minun henkilökohtainen virheeni, sillä hän ansaitsee lisää peliminuutteja” Guardiola kertoo Delphistä.

City matkustaa lauantaina Lontooseen viime kauden mestarin Chelsean vieraaksi. Ottelu on Cityn tämän kauden toistaiseksi suurin testi ja mahdollisuus näyttää todellinen iskukykynsä. 5-0 kotivoitto Liverpoolista oli merkki joukkueen iskukyvystä, mutta nyt vastaan tulee puolustuksellisesti yksi Valioliigan kovimmista joukkueista.