Manchester Cityn vaikeudet jatkuivat – sarjanousija yllätti Etihadilla

Valioliigan 13. ottelukierroksen avauspäivä huipentui Etihadilla pelattuun Manchester City – West Bromwich -otteluun. Isännät lähtivät otteluun jättimäisinä suosikkeina, mutta sarjanousija WBA osoitti, että pienetkin pystyvät yllättämään isoja – jopa vieraskentällä.

Ottelun avauspuoliaika oli kaikkea muuta kuin käsikirjoituksen mukainen. City toki piti palloa 77-prosenttisesti, mutta WBA loi jakson aikana paremmat maalipaikat. Molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen maalinteossa.

City sai maalihanansa auki puolen tunnin pelin jälkeen, kun Raheem Sterlingin tarkka syöttö tavoitti maalin edustalle vapaaksi jääneen Ilkay Gundoganin, joka tälläsi pallon ohi WBA-vahti Sam Johnstonen.

Tasoitusmaali nähtiin vain pari minuuttia ennen taukovihellystä. Semi Ajayin kääntölaukaus muutti suuntaa Ruben Diasista, eikä Cityn maalia vartioinut Ederson voinut kuin seurata katseellaan pallon lipumista maaliverkkoihin.

Toisella jaksolla nähtiin tutumpaa Cityä. Pep Guardiolan miehistö vyörysi läpi koko puoliajan vaarallisesti kohti WBA:n päätyä, mutta ruuti oli märkää.

Kotijoukkue loi jakson aikana huimat 20 maalintekoyritystä, mutta Johnstone oli WBA:n maalilla kuin kumiukko ja piti maalinsa koskemattomana.

Pisteet jaettiin 1-1 -tasatuloksen myötä, joka oli Citylle karmea pettymys, WBA:lle kuin lottovoitto. Tasapelipiste nosti Cityn kuudennelle sijalle, WBA jatkaa sarjassa toiseksi viimeisenä.