Advertisement

Manchester United ei jatka yhdeksän pelaajan sopimusta – Liverpool vapauttaa kahdeksan, joukossa Nathaniel Clyne

Lukuisten pelaajien sopimukset loppuvat ensi viikon tiistaina 30. kesäkuuta. On normaalia, että kaikille heistä ei tehdä uutta paperia. Muun muassa Manchester Unitedilta vapautuu yhdeksän pelaajasopimusta ja Liverpoolilta kahdeksan. Heidän joukossaan on muun muassa suhteellisen isolla rahalla, 12 ja puolella miljoonalla punnalla, Southamptonista vuonna 2015 siirtynyt Nathaniel Clyne.

Puolustaja on kärsinyt loukkaantumisista, eikä ole useammankaan kauden aikana vakiintunut osaksi kenties tänä iltana mestaruutensa sinetöivää miehistöä. Hän ei ole pukenut Liverpool-paitaa päälleen kertaakaan tällä kaudella. Kausilla 2015-17 hän pelasi runsaasti. TAA:n läpimurto on omalta osaltaan vaikeuttanut englantilaisen urapolkua.

Muilta osin seuroista pois jäävät pelaajat ovat pitkälti akatemiapelaajia. Yksi heistä on Manchester Unitedin nuorukainen Largie Ramazani, joka teki debyyttinsä aikuisten paidassa Eurooppa-liigan ottelussa tällä kaudella. Hänelle tosin tarjottiin sopimusta, mutta Goal-median tietojen mukaan Ramazani halusi enemmän rahaa.


Alle 19-vuotiaan nuoriso-osaston tilanne on eri, sillä pandemian aikana seurat eivät ole halukkaita luopumaan heistä.

Liverpoolin jättävät: Nathaniel Clyne, Dan Atherton, Isaac Christie-Davies, Shamal George, Kai McKenzie-Lyle, Jack Walls, Alex Turner ja Abel Rodrigues
Manchesterin pölyt hartioiltaan karistavat: Demetri Mitchell, Cameron Borthwick-Jackson, Ethan Hamilton, Dion McGhee, Largie Ramazani, George Tanner, Aidan Barlow, Kieran O’Hara ja Alex Fojticek