Advertisement

Manchester United haastaa kotikentällään Lionel Messin tähdittämän Barcelonan

Mestarien liigan ratkaisupeleissä toisilleen vuosikymmenen vaihteessa tutuiksi tulleet Manchester United ja FC Barcelona kohtaavat tänään Old Traffordilla.

Barcelona on ottelupariin selkeä ennakkosuosikki, mutta Manchester United näytti neljännesvälierissä vaarallisuutensa, kun joukkue pudotti kilpailun mestarisuosikkeihin lukeutuneen PSG:n.

Manchester Unitedin pelivire on sittemmin ollut laskusuhdanteinen, kun taas Barcelona liitelee 16 ottelun tappiottomassa putkessa.


Unitedin jatkohaaveiden kannalta tänä iltana pelattavassa kotiottelussa on onnistuttava täydellisesti. Tappioon ei ole varaa, eikä oikeastaan vierasmaaliakaan saisi päästää. Viime pelien perusteella tuo kuulostaa melko epätodennäköiseltä, mutta viikon ottelutauon aikana Ole Gunnar Solskjaer on saattanut saada joukkueen parsittua taas kasaan.

Solskjaerille harmaita hiuksia tuottaa kuitenkin Barcelonan supertähti Lionel Messi, jonka pysäyttämiseksi olisi löydettävä lääkkeet keinolla millä hyvänsä. Messi on tehnyt viimeiseen kuuteen otteluun huimat kymmenen maalia, ja koko Barcelona yhteensä peräti 20.

Manchesterilaisjoukkueen terveystilanne ottelun alla on melko huolestuttava. United-leiristä varmuudella sivussa ovat puolustajat Eric Bailly, Antonio Valencia ja Matteo Darmian sekä chileläishyökkääjä Alexis Sanchez. Lisäksi keskikentän tukipilarit Ander Herrera ja Nemanja Matic olivat tiistaina sivussa joukkueen harjoituksista ja ykköshyökkääjä Marcus Rashford ei pystynyt täysipainoisesti osallistumaan harjoituksiin nilkkavammansa vuoksi. Kolmikon pelaaminen on vielä epävarmaa.

Barcelonan tilanne on huomattavasti parempi, sillä sairastuvalla ovat ainoastaan Thomas Vermaelen sekä Rafinha, joista kumpikaan ei kuulu joukkueensa ihanneavaukseen.