Advertisement

Manchester United hakee hurmiolleen jatkoa St James Parkilta

Illan viimeisessä valioliigakamppailussa Newcastle saa vieraakseen kovassa vireessä olevan Manchester Unitedin.

Newcastle pelasi marraskuussa fantastisesti voittamalla kaikki kolme valioliigaotteluaan ja nousi selvästi putoamisviivan yläpuolelle. Joulukuun otteluruuhkan aikaan meno kuitenkin hyytyi. Newcastlen kapea pelaajamateriaali ja otteluruuhka oli jo ennakkoon sellainen yhtälö mikä ei voi missään olosuhteissa toimia. Avainpelaajien kuorma nousi liian suureksi, eikä parasta terää löytynyt jokaisena pelipäivänä. Joulukuun seitsemästä ottelusta saldona oli vain yksi voitto, joka sekin irtosi sarjajumbo Huddersfieldia vastaan. Putoamisviivaan on matkaa enää kolme pistettä, mutta Newcastlen onneksi pahin otteluruuhka on jo takana päin.

Manchester United heräsi henkiin joulukuun puolivälin jälkeen, kun Jose Mourinho sai potkut ja tilalle tuli pelaajalegenda Ole Gunnar Solskjaer. Norjalaisluotsin alaisuudessa United on voittanut kaikki kolme pelaamaansa ottelua maalierolla 12-3. Solskjaer on saanut pelaajista parhaan terän irti ja joukkueen pelaamista on verrattu samaan mitä se oli Sir Alex Fergusonin alaisuudessa. Norjalainen on myös itse todennut, että hän on yrittänyt toteuttaa samanlaista valmennustyyliä kuin mitä managerilegenda Ferguson aikanaan.

Joukkueiden kauden avauskohtaaminen Old Traffordilla oli yksi mieleenpainuvimmista otteluista. Newcastle johti ottelua jo 2-0, mutta Manchester United onnistui kirimään toisella puoliajalla tasoihin ja ohi voittaen ottelun 3-2.

Newcastle-manageri Rafa Benitez on luonut tällä kaudella kärkikuusikon joukkueita vastaan tiiviiseen puolustuspelaamiseen nojautuvan pelisuunnitelman ja samaa voidaan odottaa myös tänään. 0-0 -tasapeli olisi mieluisa tulos kotijoukkueen kannalta. Manchester Unitedin hyökkäyspelaaminen on ollut viime peleissä kuitenkin niin monipuolista, että vaikea on uskoa joukkueen jäävän nollille tänäänkään.

Newcastlelta sivussa ottelusta ovat Karl Darlow sekä Ki Sung-Yong. Unitedin poissaolijoiden listalta löytyvät Eric Bailly, Marcos Rojo sekä Chris Smalling.

Newcastlen ja Manchester Unitedin välinen valioliigakamppailu alkaa tänä iltana kello 22. Ottelua voit seurata Viasat Jalkapallo-kanavalta tai Viaplayn suoratoistopalvelusta.

Kaipaatko lisäjännitystä otteluihin? Betssonin pelikohteet kaikkiin valioliigaotteluihin löydät täältä!