Advertisement

Manchester United haluaa välttää Liverpoolin tekemät virheet – Solskjaer: “Teemme kovasti töitä varmistaaksemme, ettei se tapahdu”

Kuva: TT, Phil Duncan

Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjaer ei usko, että manchesterilaisseuralla kestää 30 vuotta valioliigamestaruuden voittamiseen, kuten Liverpoolilla. Norjalaisluotsin mukaan Liverpoolin pitkän kuivan kauden tulisi olla manchesterilaisseuralle opetus.

United voitti valioliigamestaruuden viimeksi kaudella 2012-13, jonka jälkeen managerilegenda Sir Alex Ferguson jäi eläkkeelle. Fergusonin lähdön jälkeen manchesterilaisseura ei ole ollut lähelläkään mestaruuden voittamista.


Solskjaer on jo neljäs manageri Fergusonin jälkeen, joka yrittää palauttaa Unitedin entiseen loistoonsa. Norjalaisen mukaan seuralla on nyt pitkän aikavälin suunnitelma, jolla pyritään välttämään samanlainen kohtalo kuin Liverpoolilla. Enää ei siis haeta pikavoittoja, kuten esimerkiksi Louis van Gaalin sekä Jose Mourinhon aikakausilla.

“Teemme kovasti töitä varmistaaksemme, ettei se tapahdu”, Solskjaer vastasi kysymykseen voisiko Unitedin seuraavaan liigamestaruuteen kulua 30 vuotta.

“Olkoon se [Liverpool] meille oppitunti.”

“Emme voi antaa seuraavan 24 vuoden kulua ilman liigamestaruutta. Uskon tähän seuraan. Me pääsemme sinne [takaisin kärkeen].”

Solskjaer jakoi kuitenkin kunniaa Liverpoolille ja sanoi merseysidelaisseuran olevan tällä hetkellä Valioliigan paras joukkue.

“Todiste on sarjataulukossa. Liverpool on ollut liigan paras joukkue”, Solskjaer sanoi.

Manchester United kohtaa sunnuntaina Valioliigassa juuri Liverpoolin. Ottelu pelataan Anfieldilla kello 18.30 alkaen.