Advertisement

Manchester United isännöi kauden avauksessa Leicesteriä Old Traffordilla

Valioliigakausi 2018-19 käynnistyy tänään yhden ottelun voimin. Tuossa ottelussa viime kauden kakkonen Manchester United saa vastaansa viime kaudella yhdeksänneksi sijoittuneen Leicesterin. United on otteluparissa hieman niskan päällä, sillä se on seitsemästä edellisestä ottelusta voittanut neljä ja kolmesti joukkueet ovat pelanneet tasan. Leicester hakee siis kahdeksaan otteluun ensimmäistä voittaan punaisista paholaisista. Viime kaudella United voitti kotiottelunsa 2-0 Marcus Rashfordin ja Marouane Fellainin maaleilla. Leicesterissä pelattu ottelu päättyi 2-2.

Manchester Unitedin harjoituskausi ei ole sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Joukkue epäonnistui myös siirtoikkunan loppupuolella tuomaan joukkueeseen Jose Mourinhon toivoman keskuspuolustajan. Joukkue tavoitteli tosissaan viittä eri vaihtoehtoja, mutta joutui vetämään vesiperän jokaisen suhteen. Näistä Harry Maguire saatetaan nähdä tämäniltaisen vastustajan Leicesterin avauksessa.

“Nyt tilanne muuttui vakavaksi. Kyse ei ole enää ystävyysotteluista. Kyse ei ole enää valmistautumisesta. Kyse on nyt pisteistä”, Mourinho kertoi lehdistötilaisuudessa.

“Jokainen piste saattaa olla ratkaiseva, sillä ei voi tietää, mitä kauden lopussa tapahtuu.”

Leicester pystyi pitämään kiinni Maguiresta. Se menetti Riyad Mahrezin, mutta kaiken kaikkiaan joukkue vaikuttaa iskukykyiseltä. Joukkue on onnistunut vahvistamaan etenkin puolustustaan. Kesän aikana seuraan saapui muun muassa Jonny Evans sekä siirtoikkunan viimeisenä päivänä Filip Benkovic. Jälkimmäinen tarvitsee varmasti hieman aikaa Valioliigaan sopeutumisessa, mutta Evans on välittömästi valmis taisteluun. Myös FC Portosta hankittu laitapuolustaja Ricardo Pereira tulee varmasti olemaan loistava hankinta seuralta.

“Me menetimme Riyad Mahrezin, joka oli arvokas pelaaja meille. Oli tärkeää pitää muut parhaat pelaajamme ja saada hyviä vahvistuksia joukkueeseen”, Claude Puel puolestaan kertoi.

Manchester Unitedilta puuttuu ottelusta ainakin Antonio Valencia, Marcos Rojo, Diogo Delot, Ander Herrera sekä Nemanja Matic. Useat MM-kisoissa esiintyneet pelaajat palasivat joukkueen harjoituksiin vasta maanantaina. Heidän tilanteensa selviää tarkemmin vasta tämän päivän aikana.

Puel joutuu puolestaan tarkistamaan samaan tapaan Jamie Vardyn sekä Harry Maguiren tilanteen vielä ennen ottelua.

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom