Manchester United ja Arsenal pistejakoon – United-nuorukaisen harhasyöttö maksoi kaksi sarjapistettä

Kuva: TT, Dave Thompson

Manchester United ja Arsenal päätyivät 1-1 -pistejakoon Old Traffordilla maanantai-iltana pelatussa Valioliigan huippukamppailussa.

Ottelun avauspuoliaika oli varsin tasainen ja jopa hieman yllättäen Arsenal luovutti pallonhallinnan isännille. Vaarallisia maalipaikkoja alkoi siunaantua vasta puoliajan loppupuolella, ja juuri ennen taukovihellystä United siirtyi 1-0 -johtoon Scott McTominayn upealla laukauksella rangaistusalueen rajalta. Takaiskumaali oli katkeraa kalkkia vierailijoille, sillä vain minuutti aiemmin Arsenalilla oli kentän toisessa päässä loistava mahdollisuus siirtyä johtoon.

Toisella puoliajalla tapahtumia riitti huomattavasti ensimmäistä puoliaikaa enemmän.

Ottelun tasoitumaali nähtiin 58. peliminuutilla, kun Unitedin avauskokoonpanoon noussut Axel Tuanzebe antoi harhasyötön suoraan Bukayo Sakan jalkaan, joka syötti Pierre-Emerick Aubameyangin läpiajoon. Gabonilaishyökkääjä ei tuhannen taalan paikkaa jättänyt käyttämättä, vaan chippasi pallon varmasti ohi United-vahti David de Gean. Tilanne tuomittiin aluksi paitsioksi, mutta VAR-tarkastuksen jälkeen maali hyväksyttiin oikeutetusti.

Arsenal sai tasoitusmaalista hetken buustin, mutta ei onnistunut johtomaalin tekemisessä. Isännät hallitsivat ottelun loppua mielin määrin, ja kotiyleisö janosi johto-osumaa. Unitedin raivoisa myllytys ei kuitenkaan tuottanut maalia, vaikka maalipaikkoja oli useampaankin osumaan. Arsenal voi kiittää tasurista maalivahti Berd Lenoa, joka venyi ensin upeasti Harry Maguiren laukauksen eteen ja ottelun lopussa torjui Marcus Rashfordin vaarallisen lähivaparin.

Tasapelin myötä Manchester United jatkaa sarjan keskikastissa sijalla kymmenen. Arsenal nousi sarjataulukossa sijalle neljä. Molemmat joukkueet pelaavat tällä viikolla vielä kaksi ottelua. Torstaina Eurooppa-liigaa ja sunnuntaina Valioliigaa.