Advertisement

Manchester United ja Tottenham taistelevat FA Cupin finaalipaikasta

FA Cupin välierävaiheessa nähdään suurseurojen kohtaaminen, kun Manchester United saa vieraakseen Tottenhamin. Seurat janoavat pokaalia, sillä Valioliigamestaruus matkaa Manchester Citylle, ja molemmat joukkueet ovat pudonneet jo Mestarien liigasta.

Etenkin Tottenhamille pokaalin voittaminen olisi erityisen tärkeää, sillä seura ei ole voittanut vielä ainoatakaan kilpailua nykyisen managerin Mauricio Pochettinon aikakaudella. Hyvää työtä tehneen argentiinalaisluotsin pahin voitonnälkä saisi hieman tyydytystä, jos joukkue onnistuisi päättämään keväänsä voitonjuhliin FA Cupissa.

Kilpailun voittaminen kiinnostaa varmasti myös vastapuolta, sillä José Mourinhon joukkueen kausi on ollut monella tapaa pettymys. Toinen sija Valioliigassa on tyydyttävä suoritus, mutta putoaminen Mestarien liigan neljännesvälierissä Sevillaa vastaan oli valtava pettymys. Myös joukkueen pelilliset otteet ovat nostaneet runsaasti kritiikkiä, sillä laadukkaalla pelaajapakalla pystyisi pelaamaan huomattavasti tasokkaampaa jalkapalloa kuin kuluvalla kaudella on nähty. Useissa peleissä portugalilaismanageri on valinnut kuitenkin passiivisen lähestymistavan ja hyvin suoraviivaisen etenemisen jopa pitkillä palloilla kohdekärki Romelu Lukakun päähän.

Sekä Manchester United että Tottenham ovat edenneet vakuuttavasti FA Cupin välierävaiheeseen saakka. Manchester United on voittanut matkallaan alasarjajoukkueista Derbyn ja Yeovilin sekä Valioliigaseuroista Huddersfieldin ja Brightonin. Maaliero neljässä FA Cupin ottelussa on vakuuttava 10-0. Tottenham on kohdannut lukuisia alasarjajoukkueita, jotka ovat pistäneet lontoolaisseuran tiukoille. Newport ja Rochdale venyivät Tottenhamia vastaan tasapeliin, mutta toisissa osaotteluissa lontoolaiset osoittivat tasoeron. Valioliigaseuroista Tottenham on kohdannut ainoastaan Swansean, jonka se voitti vieraskentällä 3-0.

Molempien joukkueiden terveystilanne on ottelun alla erinomainen. Manchester Unitedilta loukkaantuneena on ainoastaan kakkosmaalivahti Sergio Romero. Tottenhamilta sivussa ovat vasen pakki Danny Rose, keskikenttäpelaaja Harry Winks ja mahdollisesti myös oikea pakki Kyle Walker-Peters.