Manchester United ja Wolves murskavoittoihin, Arsenal nousi tasapeliin – Eurooppa-liigan 32 parasta joukkuetta selvillä

Kuva: TT, Paul Greenwood

Eurooppa-liigan lohkovaihe pelattiin päätökseen torstai-iltana. Samalla saatiin selville kaikki 32 pudotuspeleihin jatkavaa joukkuetta.

Englantilaisseurat Manchester United, Wolves ja Arsenal jatkavat matkaansa kevään ratkaisupeleihin. Torstain päätöskierroksen otteluissa kaksi ensin mainittua olivat tylyjä isäntiä.

United sai Old Traffordille vieraakseen hollantilaisen AZ Alkmaarin. Ottelun panoksena oli lohkovoitto. Ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä eikä maaleja nähty. Toisella jaksolla manchesterilaisseura intoutui maalinteon suhteen oikein kunnolla. United teki 11 minuuttiin peräti neljä maalia. Mason Greenwood osui kahdesti, Ashley Young sekä Juan Mata kertaalleen.

Molineuxilla Wolves kohtasi turkkilaisen Besiktasin. Avausjaksolla ei maaleja nähty, mutta toisella jaksolla alkoi kotijoukkueen, ja etenkin Diogo Jotan maali-iloittelu. Vaihdosta kentälle tullut Jota ehti olla kentällä vain 13 minuuttia, kun hän oli naulannut kolme kertaa pallon Besiktasin maaliin. Jotan maali-iloittelun välissä osui kertaalleen myös Leander Dendoncker, joten Wolvesin voittolukemat kirjattiin maalein 4-0.

Arsenal kohtasi päätöskierroksen ottelussaan vieraskentällä Standard Liegen. Muiden otteluiden tavoin myös Belgiassa avausjakso oli maaliton. Toisella jaksolla nähtiin niin ikään neljä maalia. Kotijoukkue Liege näytti jo olevan marssimassa voittoon johdettuaan peliä 70 minuutin kohdalla 2-0, mutta Tykkimiehet nousivat pistejakoon. Alexandre Lacazette vastasi Arsenalin avausmaalista ja Bukayo Sako tasoitti ottelun kymmenen minuuttia ennen loppua.

Eurooppaliigan jatkopeleihin lohkovoittajina tiensä selvittivät Sevilla, Malmö, Basel, LASK Linz, Celtic, Arsenal, FC Porto, Espanyol, Gent, Basaksehir, Braga ja Manchester United.

Lohkokakkosina jatkopeleihin etenivät APOEL, FC Kööpenhamina, Getafe, Sporting, CFR Cluj, Frankfurt, Rangers, Ludogorets, Wolfsburg, AS Roma, Wolves sekä AZ Alkmaar.

Eurooppa-liigan ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle tulevat mukaan myös Mestarien liigan lohkokolmoset, jotka ovat: Club Brugge, Olympiakos, Shakhtar, Leverkusen, RB Salzburg, Inter, Benfica sekä Ajax.

Eurooppa-liigan pudotuspeliparit arvotaan maanantaina Sveitsin Nyonissa järjestettävässä arvontatilaisuudessa.