Manchester United jäi tasapeliin – West Hamin sarjapaikka varmistui

Valioliigan keskiviikko-illan ensimmäisessä kamppailussa Manchester United sai Old Traffordille vieraaksi West Hamin.

Ottelu oli molemmille tärkeä, sillä ManU taistelee pääsystä Mestarien liigaan ja West Hamin sarjapaikka oli vielä viimeistä sinettiä vaille valmis.

ManU hallitsi peliä läpi avausjakson, mutta West Ham puolusti erittäin organisoidusti ja piti kotijoukkueen poissa vaarallisilta maalipaikoilta.

Avausjakson lisäajalla nähtiin erikoinen tilanne, kun Unitedin keskikenttäpelaaja Paul Pogba työnsi kätensä vaistomaisesti West Hamin kaukolaukaukseen joka olisi suuntautunut voimalla kohti ranskalaispelaajan päätä, ja ottelun päätuomari Paul Tierney vei VAR-tarkastuksen jälkeen pallon 11-metriin. Hurjassa maalivireessä viime viikot ollut Michail Antonio ei epäonnistunut, vaan vei vieraat tauolle 1-0 -yllätysjohdossa.

Manchester United sai toiselle puoliajalle räjähtävän alun, kun Mason Greenwood täräytti pallon ohi West Ham -vahti Lukasz Fabianskin ja toi isännät ottelussa tasoihin 51. peliminuutin kohdalla.

West Ham ei kuitenkaan takaiskumaalista lannistunut, vaan otti tasoituksen jälkeen pelin kontrolliinsa ja hyydytti isäntien toiveet kolmesta sarjapisteestä.

Vaarallisia maalipaikkoja ei toisella puoliajalla nähty, eikä myöskään maaleja, joten pisteet jaettiin 1-1 -tasapelin myötä.

ManUlle pistekkin oli arvokas, sillä joukkueelle riittää päätöskierroksen vierasottelusta Leicesteriä vastaan tasapeli. West Ham nousi tasapelipisteen myötä sarjassa sijalle 15, ja sinetöi samalla sarjapaikkansa myös ensi kaudeksi.