Advertisement

Manchester United jäi viimeiseksi seuraksi – Kokenut hollantilaisluotsi lopettaa valmennusuransa

Entinen Manchester United -manageri Louis van Gaal on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle.

67-vuotias hollantilaisluotsi aloitti valmennusuransa jo vuonna 1991 ja luotsasi useita Euroopan suurseuroja, kuten Ajaxia, Barcelonaa (kahdesti), Bayern Munchenia sekä viimeisimpänä Manchester Unitedia.

Hän valmensi myös Hollannin maajoukkuetta kahdesti ja johdatti heidät kesällä 2014 Brasiliassa pelatuissa MM-kisoissa kolmanneksi.


Van Gaal kertoi lähes 30 vuoden valmennusuran päätöksestä hollantilaisessa VTBL tv-ohjelmassa.

“Olen nyt eläkeläinen. Minulla ei ole kunnianhimoa olla tekninen johtaja tai toimia tv-asiantuntijana, Van Gaal sanoi VTBL:n haastattelussa.

“Vaimoni Truus luopui työstään minun vuokseni 22 vuotta sitten ja seurasi minua, kun menin ulkomaille.

“Sanoin hänelle, että lopetan valmennushommat, kun täytän 55 vuotta, mutta jatkoin lopulta kuitenkin siihen asti, että olin 65-vuotias.

“Hänellä on oikeus elää kanssani jalkapallon ulkopuolella. Voin sanoa, että hän on hyvin onnellinen.

Van Gaal saavutti valmennusuransa aikana paljon mestaruuksia. Ajaxissa hän voitti kolmesti liigamestaruuden sekä kertaalleen Mestarien liigan (1994-95). Barcelonassa pokaalikaappi täyttyi kahdella La Liiga mestaruudella, AZ Alkmaarissa yhdellä Hollannin mestaruudella ja Bayern Munchenissä yhdellä Bundesliigan pystillä. Ainoastaan Manchester Unitedissa hän jäi ilman liigamestaruutta. Meriittilista karttui kuitenkin yhdellä FA Cupin voitolla.