Manchester United jatkoi taaperrustaan Newcastlen vieraana

Kuva: TT, Conor Molloy

Sunnuntaisen Valioliigakierroksen päättänyt kamppailu käytiin alkukauden heikosti aloittaneiden Newcastlen ja Manchester Unitedin välillä. Ennen ottelua toiseksi viimeisenä Valioliigassa ollut Newcastle oli tyly isäntä, kun ilman vierasvoittoja taapertava Manchester United saapui St. James Parkin valoihin.

Jokseenkin laimea ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomana ainoiden tilastomerkintöjen ollessa keltaisia kortteja. Toisella puoliajalla nähtiin kamppailun ainoa valopilkku, kun Matthew Longstaff osui debyyttiottelussaan David De Gean taakse upealla matalalla laukauksellaan. Maalin voit katsoa alta.

Manchester Unitedin takaa-ajo jäi valjuksi ja puolittaiset maalintekoyritykset tyrehtyivät maalivahti Martin Dubravkan näppeihin Newcastlen ottaessa täyden pistepotin nukkuvan jättiläisen kustannuksella. Näin ollen pisteet jäivät 1-0 -voitolla Newcastleen, heidän noustessa putoamisviivan yläpuolelle kahdeksaan pisteeseen, Manchester Unitedin jäädessä vain pisteen edelle sarjan kahdenneksitoista.

Unitedin surkea alkukausi on ollut äärimmäinen pettymys faneille ja ex-pelaaja Gary Neville punoi yksinkertaisella lauseella Manun peliesityksen yhteen SkySportsin studiossa.

”He luulevat pelaavansa OK-tasolla, mutta todellisuus on jotain aivan muuta.”

Viiden voitottoman ottelun putki kaikissa kilpailut mukaan lukien kiristää hihnaa manageri Ole Gunnar Solskjaerin kaulalla ja monet tahot ovatkin vaatineet managerivaihdosta surkeiden peliesitysten johdosta.