Manchester United jyräsi Baselin

Manchester Unitedin paluu Mestarien liigaan sujui voitokkaasti joukkueen kaataessa sveitsiläisvierailija Baselin maalein 3-0.

Ottelu alkoi hyvin pitkälti käsikirjoituksen mukaisesti. United aloitti painostuksen heti alkuminuuteista lähtien pakottaen vierasjoukkueen vetäytymään syvälle puolustusalueelle. Ottelun avausmaali meinasikin nähdä päivänvalonsa jo toisella peliminuutilla, kun belgialaishyökkääjä Romelu Lukaku pääsi tinttaamaan boxin sisällä sydämmensä kyllyydestä. Vierasjoukkueen puolustaja sai kuitenkin kroppansa eteen viime hetkillä ja sai blokattua jo lähes varmalta näyttäneen maalin.

Kotiyleisön kauhunhetki koettiin 17.peliminuutilla kun kotijoukkueen kapteenin Paul Pogban takareisi pamahti pallontavoittelutilanteessa. Jose Mourinho oli näin ollen pakotettu tekemään ensimmäinen vaihto jo ottelun alkuminuuteilla. Vaihdosta kentälle tullut Marouane Fellaini toi kotijoukkueen peliin lisää pääpeli voimaa, ja se näkyikin maalin muodossa pelikellon näyttäessä 35 minuuttia. Loukkaantumisestaan toipuneen Ashley Youngin millintarkka keskitys oikealta laidalta löysi boxin sisältä Fellainin pään, eikä mies erehtynyt, 1-0. Enempää maaleja ei ensimmäisellä puoliajalla nähty, joten tauolle siirryttiin kotijohdossa.

Tämä mies on pelaamassa paikkaansa United-fanien sydämmiin. Kuva: alloverpress.fi

Heti toisen puoliajan alkuhetkillä sveitsiläisvieraiden tuskaa lisäsi hurjassa maalivireessä oleva Romelu Lukaku. Daley Blindin antama keskitys vasemmalta laidalta tavoitti Lukakun pään, joka puski pallon vuorenvarmasti maaliin, 2-0.

United lisäsi johtoaan vielä ottelun lopussa. Loisto-ottelun pelanneen Fellainin syöttö päätyrajan tuntumasta boxiin löysi hieman onnellakin hetkeä aiemmin vaihdosta kentälle tulleen Marcus Rashfordin, joka viimeisteli loppulukemat 3-0.

Marcus Rashfordin debyytit eri kilpailuissa seurajoukkue tasolla ovat olleet uskomattomia. Mies on osunut sekä Eurooppa-liigan, Valioliigan, Englannin liigacupin sekä nyt myös Mestarien liigan debyyttiotteluissaan.

Old Traffordilla pelattua ottelua haittasi rankkasade joka kesti koko ottelun ajan. Tämä näkyi selvästi molempien joukkueiden otteissa, eikä ottelu noussut tasoltaan missään vaiheessa päätä huimaavaksi.

Ottelun jälkeisessä haastattelussa kotijoukkueen manageri Jose Mourinho kehui vuolaasti paljon parrattua belgialaiskeskikenttäpelaaja Maroune Fellainia, todeten muun muassa pelaajan olevan hänelle yksi tärkeimmistä. Paul Pogban poissaolon pituus tiedetään vasta tarkempien tutkimusten jälkeen. Mourinho kuitenkin totesi, että ranskalaistähti on sivussa ainakin viikonlopun kotiottelusta Evertonia vastaan.

Lohko A:n toisessa kamppailussa venäläisjoukkue CSKA Moskova kävi hakemassa yllätysvoiton Benfican vieraana. Lohkon seuraavat ottelut pelataan kahden viikon kuluttua. United matkustaa Moskovaan CSKA:n vieraaksi, ja lohkon toisessa ottelussa Basel isännöi portugalilaista Benficaa.