Manchester United jyräsi jatkoon Liigacupissa – Marcus Forss upotti valioliigaseura West Bromwichin

Manchester United nappasi tiistai-iltana kauden ensimmäisen voittonsa ja lunasti paikan Englannin Liigacupin neljännelle kierrokselle kaatamalla Lutonin vieraskentällä maalein 3-0.

Ole Gunnar Solskjaer oli myllännyt avauskokoonpanon uuteen uskoon ja Harry Maguire oli ainoa pelaaja, joka oli avauksessa myös viikonlopun Crystal Palace -ottelussa.

Unitedin peli oli pirteämpää kuin lauantaina, mutta silti todella tehotonta. Ottelun avausmaali nähtiin vasta avausjakson lopulla, kun Juan Mata vei vierasjoukkueen johtoon rangaistuspotkusta.

Toisella jaksolla United piti hyvin pelin ohjat käsissään eikä antanut Lutonille juurikaan paikkoja tasoitukseen. Solskjaer juoksutti ottelun lopussa kentälle kolme ykkösmiestään; Bruno Fernandesin, Mason Greenwoodin sekä Marcus Rashfordin, jotka laittoivat pelin pakettiin hyvin lyhyessä ajassa.

Rashford naulasi Unitedin illan toisen osuman kaksi minuuttia ennen loppua Greenwoodin pedattua hänelle loistopaikan kantapääsyötöllään. Ottelun loppulukemat sinetöi Greenwood, joka sijoitti pallon lempipaikastaan tarkasti oikeaan alakulmaan. Maaliin syöttömerkinnän kirjautti Fernandes, joten 78. peliminuutilla kentälle tulleet ykköskorin pelaajat saivat kaikki tehotilastonsa auki tämän kauden osalta. Myös Unitedin maalilla debytoinut Dean Henderson kirjautti heti ensimmäisessä ottelussaan tililleen nollapelin.

Illan muissa Liigacupin otteluissa nähtiin runsaasti maaleja. West Bromwich hävisi kotikentällään Brentfordille rangaistuspotkukilpailun jälkeen (2-2, 4-5 rp.). Brentfordin suuri sankari ottelussa oli suomalaishyökkääjä Marcus Forss, joka tasoitti pelin toisella puoliajalla rangaistuspotkusta ja onnistui maalinteossa myös rangaistuspotkukilpailussa. Newport puolestaan yllätti Watfordin maalein 3-1 ja West Ham jyräsi kotikentällään Hullin 5-1 -lukemin. West Hamin tehomiehinä häärivät Andriy Yarmolenko sekä Sebastien Haller, jotka tekivät kaksi maalia mieheen.