Advertisement

Manchester United kaatoi PSG:n tuhlailusta huolimatta – Marcus Rashford nousi ottelun sankariksi viime minuuteilla

Mestarien liiga potkaistiin käyntiin tiistai-iltana kahdeksan ottelun voimin. Mielenkiintoisin ottelu ennakkoon oli Parc des Princesillä pelattu PSG-Manchester United, joka osoittautuikin juuri sellaiseksi trilleriksi, jota oli lupa odottaa.

PSG lähti otteluun tutulla 4-3-3 -muodostelmalla, Unitedin vastaava oli mallia 5-3-2.

Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjaer on onnistunut usein luomaan ”isoihin” peleihin loistavan taktiikan, kuten tälläkin kertaa, ja se puri ennakkosuosikkina otteluun lähteneeseen PSG:hen.

Ottelun avausmaali nähtiin 23. peliminuutilla, kun United sai rangaistuspotkun. Bruno Fernandes asteli pallon taakse, mutta epäonnistui. Rankkari kuitenkin uusittiin PSG-vahti Keylor Navasin liikuttua maaliltaan ennenaikaisesti, eikä Fernandes jättänyt toista mahdollisuuttaan käyttämättä.

United onnistui jatkuvalla syötöllä tukahduttamaan PSG:n hyökkäyspelin, ja viimeisenä lukkona ManUn takalinjoilla loisti maalivahti David de Gea, joka otti ottelussa useita huipputorjuntoja.

Kaikkea De Geakaan ei torjunut, sillä PSG onnistui tasoittamaan ottelun 55. peliminuutilla. Neymarin antama kulmapotku tuli vaarallisesti maalin etualueelle, josta Anthony Martial puski sen epäonnekseen omaan maaliin.

PSG otti tasoitusmaalin jälkeen hetkeksi ohjat ottelusta käsiinsä, mutta Solskjaerin vaihdettua Paul Pogban kentälle laitapuolustaja Alex Tellesin tilalle, ja muutettuaan muodon 4-4-2:een, oli peli jälleen täysin Unitedin hanskassa.

Maalipaikkoja sateli runsaasti vierasjoukkueelle, mutta ManU-pelaajien, etenkin Marcus Rashfordin ruuti oli pitkään kuivaa.

Kolme minuuttia ennen päätösvihellystä Rashford kuitenkin sai kaiken anteeksi tehtyään ottelun voittomaaliksi jääneen 1-2 -osuman upealla laukauksella.

PSG:n loppukiri jäi täysin tuhnuksi, joten täydet kolme pistettä matkasivat ansaitusti Manchesteriin.

H-lohkon toisessa ottelussa RB Leipzig kukisti kotikentällään Basaksehirin maalein 2-0 ja on avauskierroksen jälkeen lohkon piikkipaikalla maalieron turvin.

Lontoon Stamford Bridgellä Chelsea ja Sevilla nyhjäsivät maalittoman 0-0 -tasapelin. E-lohkon toisessa ottelussa Rennes ja Krasnodar tasasivat pisteet 1-1 -lukemin.