Advertisement

Manchester United kohtaa umpisurkean West Bromwichin

Valioliigakierroksen selkeimmät ennakkoasetelmat ovat Old Traffordilla, jossa sarjakakkonen Manchester United kohtaa viimeisenä rämpivän West Bromwichin. Kaikki muu kuin kotijoukkueen selkeä voitto olisi jättimäinen yllätys.

Manchester Unitedin loppukauden suurin tavoite on varmistaa sijoitus sarjakakkosena. Liverpool on vain pisteen päässä verivihollisestaan, mutta manchesterilaisseura on pelannut kaksi ottelua vähemmän, joten sijoitus on joukkueen omissa käsissä. Kausi on ollut monella tapaa pettymys, kun Valioliigamestaruus karkasi aikaisessa vaiheessa naapuriseura Manchester Citylle ja Mestareiden liigassa lähtö tuli neljännesvälierissä Sevillaa vastaan.

Edelliskierroksen nousu kahden maalin takaa-ajoasemasta 2-3-voittoon Manchesterin derbyssä oli kuitenkin iso lohtu etenkin joukkueen kannattajille. Muutenkin viime aikojen tulosvire Valioliigassa on mainio, sillä Manchesterin kakkosseura porhaltaa parhaillaan viiden pelin voittoputkessa. Manchester Unitedilla on myös mahdollisuus päättää kausi riemuisasti FA Cupissa, jossa joukkue on edennyt jo välierävaiheeseen saakka.

West Bromwichin kautta ei puolestaan pelasta enää mikään. Sarjajumbolla on matkaa putoamisviivan yläpuolelle jo 12 pistettä, kun sarjapelejä on enää viisi jäljellä, joten edes teoreettiset saumat säilymisestä alkavat olla hiljalleen mennyttä. West Bromwichin kausi on ollut katastrofi. Joukkueen managerina kauden aloitti Tony Pulis, joka sai potkut marraskuussa. Tilalle palkattiin Alan Pardew, joka sai puolestaan potkut kuluvan kuukauden alkupuolella. Toistaiseksi joukkueen päävalmentajan vastuuta kantaa Darren Moore, joka kuului myös aikaisempaan valmennusryhmään. Parhaillaan joukkue tarpoo kymmenen ottelun voitottomassa putkessa. Koko sarjakauden aikana West Bromwich on voittanut vain kolme peliä.

Manchester Unitedin terveystilanne on erinomainen. Loukkaantuneena on ainoastaan kakkosmaalivahti Sergio Romero. West Bromwichilta varmasti poissa ovat ainoastaan keskikenttäpelaajat Gareth Barry ja James Morrison sekä hyökkääjä Hal Robson-Kanu. Lisäksi pelikunto on epävarma toppari Jonny Evansin, keskikenttäpelaaja Nacer Chadlin ja hyökkääjä Daniel Sturridgen kohdalla.