Manchester United maksoi jatkopaikasta kovan hinnan – ykköstykki sivussa sunnuntain klassikko-ottelusta?

Kuva: TT, Andrew Yates

Manchester United eteni Englannin FA Cupin neljännelle kierrokselle kukistamalla keskiviikko-iltana kotiyleisönsä edessä Wolvesin maalein 1-0. United maksoi voitosta kuitenkin todella kovan hinnan, sillä joukkueen ykköspyssy Marcus Rashford loukkaantui.

Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjaer päätti antaa nuorelle englantilaishyökkääjälle lepovuoron sunnuntain Liverpool-ottelua silmällä pitäen, mutta voiton nälkä kasvoi sietämättömäksi toisella puoliajalla.

Kun 64. peliminuutta oli kellossa ja tilanne oli 0-0, päätti Solskjaer lähettää Rashfordin kentälle ratkaisemaan pelin. Käytännössä se myös tepsi, sillä United teki maalin vain kolmea minuuttia myöhemmin. Juan Mata karkasi Anthony Martialin syötöstä läpiajoon ja viimeisteli pallon näppärästi chipillä maaliverkon perukoille.

Riemu muuttui kuitenkin synkkyydeksi kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Rashford tuupertui kentän pintaan. Englantilaishyökkääjän ilme oli paljon puhuva ja Solskjaer näytti välittömästi vaihtoa.

Rashfordin pelikunto sunnuntaina on epävarmaa. Solskjaer kertoi ottelun jälkeen, että he tekevät kaikkensa jotta Rashford pystyisi pelaamaan Liverpoolia vastaan.

”Hänellä on viime aikoina ollut vaikeuksia selkänsä kanssa, mutta tämä on eri asia. Nyt kyse oli erilaisesta vammasta. Voin sanoa, että yritämme tehdä kaikkemme saadaksemme hänet pelikuntoon sunnuntaina, mutta en voi luvata mitään”, Solskjaer kertoi Manchester Unitedin verkkosivuilla.

”En halunnut peluuttaa häntä, mutta tarvitsimme voittoa. Se kostautui.”