Advertisement

Manchester United matkustaa hurjassa vireessä olevan Watfordin vieraaksi

Valioliigan lauantain ottelukierros huipentuu Watfordin ja Manchester Unitedin väliseen kamppailuun Vicarage Roadilla.

Kotijoukkue Watford on aloittanut kautensa fantastisesta ja porskuttaa neljän ottelukierroksen jälkeen Valioliigan kolmantena puhtaalla pelillä. Watfordin jyrän alle alkukaudesta on jäänyt Brighton, Burnley, Crystal Palace sekä viimeisimmässä pelissä Tottenham.

Tammikuussa Watfordin peräsimeen palkattu Javi Gracia on muuttanut täksi kaudeksi joukkueen formaation perinteikkääseen 4-4-2 -muotoon. Kevätkaudella Gracia suosi vielä 4-2-3-1 -formaatiota. Kuten tulokset alkukaudesta osoittavat, on muutos ollut erittäin onnistunut.

Watford on puolustanut tiiviisti tämän kauden otteluissaan ja luottanut vastahyökkäyspelaamiseen. Joukkue jatkanee samalla pelityylillä myös lauantain ottelussa. Alkukauden suurimpia onnistujia ovat olleet kesällä West Bromwichista hankittu maalivahti Ben Foster sekä kolme maalia neljään otteluun viimeistellyt Roberto Pereyra.

Manchester Unitedin alkukausi on ollut vaikea, mutta voitto Burnleysta ennen maaottelutaukoa teki varmasti hyvää joukkueen itseluottamukselle. Potku-uhan alla oleva United-manageri Jose Mourinho on muuttanut pelityyliään varsin radikaalisti viimeisimmissä otteluissa ja joukkueen pelaamista on ollut jopa viihdyttävää katsoa.

Maaottelutauon aikana United menetti sairastuvalle kaksi pelaajaa, kun keskikenttäpelaaja Marouane Fellaini ja laitapuolustaja Luke Shaw loukkaantuivat maajoukkuekomennusten aikana. Etenkin Shaw:n loukkaantuminen näytti aluksi erittäin pahalta, mutta uusimpien tietojen mukaan loistavan alkukauden pelannut laitapuolustaja saattaa pelata jo lauantaina.

Watfordilta sivussa ottelusta ovat Younes Kaboul ja Tom Cleverley. Gerard Deulofeun toipuminen otteluun on vielä hämärän peitossa.

Unitedilta pois kokoonpanosta ovat Phil Jones, Marcos Rojo, Marouane Fellaini sekä pelikiellossa oleva Marcus Rashford. Luke Shaw:n pelaaminen on epävarmaa.

Ottelu Vicarage Roadilla starttaa lauantai-iltana kello 19.30.