Manchester United murskavoitolla Eurooppa-liigan neljännesvälieriin – Arsenalille shokkiputoaminen

Kuva: TT, Darren Staples

Manchester United raivasi tiensä Eurooppa-liigan neljännesvälieriin murskaamalla torstai-iltana kotikentällään belgialaisseura Club Bruggen maalein 5-0.

Manchester United pelasi ottelussa todella vahvasti, eikä jättänyt vierailijoille mitään palaa. Ottelu, ja samalla koko ottelupari ratkesi jo avauspuoliajalla, jonka aikana kotijoukkue teki peräti kolme maalia.

Avausmaali nähtiin 27. peliminuutilla, kun Bruno Fernandes vei isännät rangaistuspotkusta 1-0 -johtoon. Rangaistuspotkuun johtaneessa tilanteessa Brugge-puolustaja Simon Deli torjui Daniel Jamesin laukauksen tarkoituksellisesti kädellään, ja sai siitä hyvästä myös punaisen kortin.

Seitsemän minuuttia myöhemmin United osui uudelleen. Fernandes ja Juan Mata pelasivat upeasti yhteen, ja avauksessa ensimmäistä kertaa ollut Odion Ighalo sai niitata pallon tyhjään maaliin. Maali oli Ighalolle ensimmäinen United-paidassa.

Puoliajan lopussa Fernandes ja Fred petasivat paikan Scott McTominaylle, joka laukoi upeasti pallon ohi Brugge-vahti Simon Mignoletin.

Toisella jaksolla United nosti hieman jalkaa kaasupolkimelta, mutta hallitsi peliä silti mielin määrin. Jälkimmäisen nelivitosen aikana nähtiin kaksi maalia, joista molemmista vastasi loistavan ottelun pelannut Fred. Vaihdosta kentälle päässyt Jesse Lingard alusti ensimmäisen maalin, toiseen maaliin syöttömerkinnän kirjasi nuori Tahith Chong.

Viime viikolla Belgiassa pelattu avausosaottelu päättyi lukemiin 1-1, joten United eteni otteluparista jatkoon yhteismaalein 6-1.

Arsenal lähti kotiotteluunsa Olympiakosia vastaan hyvistä lähtökohdista. Takataskussa oli Kreikasta viime viikolla napattu 1-0 -vierasvoitto, joten jatkopaikan piti olla selvää kauraa. Toisin kuitenkin kävi.

Olympiakos järjesti Emiratesilla Eurooppa-liigan tämän kauden suurimman yllätyksen etenemällä otteluparista jatkoon. Varsinainen peliaika päättyi Olympiakosin 1-0 -voittoon, joten ratkaisua haettiin jatko-ottelusta.

Arsenalin kannalta kaikki näytti hyvältä, kun Pierre-Emerick Aubameyang täräytti saksarillaan isännät kiinni jatkopaikkaan 113. peliminuutin kohdalla. Sisukas kreikkalaisnippu ei maalista kuitenkaan lannistunut, vaan käänsi otteluparin vielä itselleen. Jatko-ottelun viimeisellä minuutilla Youssef El Arabi tuikkasi pallon maaliverkon perukoille Arsenal-puolustuksen koomailtua tilanteessa. Aubameyang sai vielä lisäajan lisäajalla paikan ratkaista, mutta hurjassa maalivireessä oleva gabonilaishyökkääjä suti pallon lähietäisyydeltä ohi tyhjänä ammottaneesta Olympiakos-maalista.

Otteluparin yhteismaalit kirjattiin lukemin 2-2, mutta Olympiakos jatkaa neljännesvälieriin vierasmaalisäännöllä.

Eurooppaliigan neljännesvälieräparit arvotaan perjantaina kello 14 alkaen.