Advertisement

Manchester United odottaa Iso-Britannian hallitukselta vihreää valoa – Old Traffordilla kaikki toimenpiteet valmiina vastaanottamaan katsomoon 23 500 ihmistä

Manchester United on ilmoittanut olevansa valmiudessa ottamaan fanit takaisin Old Traffordin lehtereille heti, kun Iso-Britannian hallitus näyttää vihreää valoa stadionien avaamiseen katsojille.

Old Traffordilla ei olla nähty yleisöä maaliskuun Manchesterin derbyn jälkeen, jolloin United oli kaupungin joukkueista parempi maalein 2-0.

Yleisön piti päästä katsomoon jo tässä kuussa, mutta hallitus lykkäsi suunnitelmia koronavirustartuntojen lisääntyessä.


Manchester Unitedin operatiivinen johtaja Collette Rochen mukaan seura on laatinut tiukat suunnitelmat, jotta Old Trafford olisi mahdollisimman turvallinen faneille, kun heidän päästetään takaisin katsomoon.

– Olimme todella pettyneitä, kun hallitus päätti olla sallimatta fanien paluuta stadionille lokakuussa, koska meillä on kaikki järjestyksessä varmistaaksemme, että voimme tehdä niin turvallisesti, Roche kertoi Sky Sports Newsille.

– Meillä on kaikki koronaviruksen turvatoimet ja muut prosessit valmiina. Käytimme noin kaksi kuukautta aikaa kehittäen oikeita prosesseja ja toimenpiteitä hallituksen ohjeiden mukaisesti varmistaaksemme, että tällä stadionilla voi olla noin 23 500 ihmistä turvallisin etäisyyksin.

Roche korosti, että kansanterveys on tärkein prioriteetti, mutta on epäreilua, että jalkapallofaneja kohdellaan eri tavalla kuin muita ihmisryhmiä.

– On melko hämmentävää yrittää ymmärtää, miksi ihmiset voivat kokoontua muihin ympäristöihin, kuten lentokoneeseen, ravintolaan tai jopa elokuvateatteriin katsomaan jalkapalloa, kun tiedämme, että meillä on suunnitelmat ja prosessi on valmis tarjoamaan turvallisen ottelupäivän täällä, Roche lisäsi.

– Hallitus antoi meille suuntaviivat, ja me olemme noudattaneet niitä ohjeita. Olen vakuuttunut siitä, että sen pystyy tekemään turvallisesti.