Advertisement

Manchester United -puolustaja unelmoi EM-kisoista – viimeisestä maajoukkuekutsusta aikaa jo puolitoista vuotta

Kuva: TT, Darren Staples

Manchester Unitedin laitapuolustaja Luke Shaw on kertonut unelmoivansa kutsusta Englannin maajoukkueeseen tämän kesän EM-kisoihin.

24-vuotias vasempana laitapuolustajana viihtyvä Shaw on viimeksi nähty Englannin maajoukkueessa syyskuussa 2018. Sen jälkeen, viimeisen puolentoista vuoden aikana, päävalmentaja Gareth Southgate on suosinut enemmän Ben Chilwelliä ja Danny Rosea, eikä ole kutsunut Shaw’ta maajoukkuepeleihin.

Vaikka Shaw kertoo unelmoivansa EM-kisoissa pelaamisesta, hän vakuuttaa, että hänen keskittymisensä on tällä hetkellä vain ja ainoastaan loppukauden peleissä Manchester United -paidassa.

”On selvää, että loppukausi Manchester Unitedissa on tällä hetkellä tärkein asia”, kahdeksan kertaa Englannin maajoukkuepaidassa esiintynyt Shaw kertoi.

”Haluamme päästä Valioliigassa neljän parhaan joukkoon, ja olemme myös mukana kilpailuissa, joissa voimme vielä voittaa pokaaleja.”

”Mutta valehtelisin jos sanoisin, että en olisi ajatellut sitä [EM-kisakutsua]. Minun on jatkettava työntekoa, pidettävä pääni alhaalla ja katsotaan mitä tapahtuu.”

”Se ei ole minun päätettävissäni. Se on tietysti Gareth ketä valitsee pelaajat, ja tulen jokatapauksessa kunnioittamaan hänen päätöstään. Mutta tietysti jokaisen pelaajan unelma on osallistua EM-kisoihin.”

Shaw on pelannut tällä kaudella 21 ottelua Unitedissa. Vasempana laitapuolustaja viihtyvä Shaw on pelannut muutamassa ottelussa myös vasemman keskuspuolustajan tontilla.