Manchester United ryöstöretkellä Carrow Roadilla – Manusta ensimmäinen 2000 Valioliigamaalia tehnyt joukkue

Kuva: TT, Joe Toth

Teemu Pukin Norwich isännöi kymmenennen Valioliigakierroksen päättäneessä kamppailussa Manchester Unitedia. Molemmat joukkueet kaipasivat kipeästi pisteitä ja ottelusta odotettiin maalirikasta.

Manchester United aloitti väkevästi ja Scott McTominay starttasi maalinteon Norwichin puolustuksen huonon purun jälkeen. Marcus Rashford rokotti toiseen otteeseen, kun Daniel James vapautti nuoren englantilaisen läpiajoon. Rashford viimeisteli 2-0 numerot kylmästi Norwich-vahti Tim Krulin jalkovälistä. Kuitenkin Krul oli ensimmäisen puoliajan herra ja hidalgo, napatessaan Rashfordin sekä Anthony Martialin rangaistuspotkuyritykset kiinni.

Toinen puoliaika jatkui vauhdikkaana ja varsinkin Farken kentälle vaihtama Onel Hernandez toi huomattavasti pirteyttä Norwichin etulinjoille. Kuitenkin Manu-kaksikko Rashford-Martial juonittelivat ottelun 0-3 -osuman, jälkimmäisen nostaessa pallon tyylikkäästi verkon perukoille upean kantapääsyötön jälkeen. Hernandez sai palkintonsa ottelun loppuhetkillä, kun hän purjehti Manun boksiin ja viimeisteli taululle 1-3 -loppulukemat.

Manulle voitto oli helpottava alkukauden vaikeuksien jälkeen, mutta Norwichin ahdinko sai ikävästi jatkoa. Loukkaantumistilanteen kannalta ottelu näytti myös huolestuttavalta, kun jopa neljä kenttäpelaajista kärsi jonkinmoisista vaivoista ottelun loppupuolella. Manchester United myöskin pääsi voitto-ottelussaan upeaan rajapyykkiin, kun McTominayn maali oli Manun 2000. Valioliigassa. Manu on ensimmäinen joukkue, joka on onnistunut rikkomaan kyseisen rajapyykin.