Manchester United uniikkiin rajapyykkiin – Everton-ottelusta peräti 4000 peräkkäinen matsi, jossa on mukana oma kasvatti

Kuva: TT, Martin Rickett

Manchester United teki upeaa historiaa tänään Everton-ottelussa, sen ollessa 4000 peräkkäinen ottelu, jossa kokoonpanosta on löytynyt oman akatemian kasvatti. Rajapyykki on todella arvostettava nykymaailmassa, monien suurseurojen luottaessa isolla rahalla hankittuihin vahvistuksiin.

Everton-ottelussa avauskokoonpanosta löytyivät Marcus Rashford sekä Jesse Lingard, jotka kummatkin ovat Manun akatemian helmiä. Aikaisempina vuosina Manchester Unitedin riveissä omina kasvatteina ovat esiintyneet esimerkiksi Paul Scholesin, David Beckhamin ja Ryan Giggsin kaltaisia maailmantähtiä.

Itse ottelu ei kuitenkaan sujunut aivan merkkipaalun arvoisella tavalla. Everton siirtyi ensimmäisen puoliajan lopulla 0-1 johtoon Victor Lindelöfin omalla maalilla. Tilanteessa kalabaliikkia herätti maalivahti David De Gean häirintä juuri ennen epäonnekasta ohjausta omiin, mutta VAR-tarkastuksen jälkeen maali hyväksyttiin.

Toisella puoliajalla Manun kaivoi kuitenkin itsensä tasoihin, kun oman akatemian kasvatti Mason Greenwood teki helpottavan tasoitusmaalin 77. peliminuutilla. Greenwoodin tarkka vasemman jalan laukaus upposi etukulmaan Everton-puolustuksen jalkaviidakon keskeltä. Lisämaaleja ei nähty ja pisteet jaettiin joukkueiden kesken.

Manchester United on tällä hetkellä sijalla kuusi 25 pisteellä, tasapisteissä Sheffield Unitedin kanssa. Evertonille piste oli elintärkeä putoamiskamppailun kannalta. Everton on 17. ottelukierroksen jälkeen sijalla 16, 18 pisteellä. Piste-eroa putoajan paikalle on vain kolme pistettä. Kuitenkin valmentajanvaihdoksen jälkeen väliaikaismanageri Duncan Ferguson on saanut aikaan hyviä tuloksia, kun kahdesta ottelusta plakkariin on jäänyt 4 pistettä.