Advertisement

Manchester United vahvisti odotetun hankinnan – saanut urallaan myös dopingrangaistuksen

Brasilialainen keskikenttäpelaaja Fred on Manchester Unitedin kesän ensimmäinen pelaajahankinta. United tiedotti asiasta tiistaina virallisilla verkkosivuillaan.

25-vuotias Fred solmi manchesterilaisjoukkueen kanssa viiden vuoden sopimuksen. Siirtosumman on arvioitu olevan noin 52 miljoonaa puntaa eli runsaat 59 miljoonaa euroa.

Fred aloitti ammattilaisuransa kotimaansa pääsarjassa Internacionalin riveissä 17-vuotiaana. Kaksi kautta Internacionalissa toi pelaajan plakkariin yhtä monta Brasilian mestaruutta.

Kesällä 2013 hän siirtyi ukrainalaisjoukkue Shakhtar Donetskin riveihin, jossa hän viihtyi edelliset viisi kautta. Viiden Ukrainassa vietetyn kauden aikana hän voitti kolmesti Ukrainan liigamestaruuden ja Ukrainan Cupin. Fred pelasi joukkueen riveissä myös Mestarien liigaa 23 ottelun verran.

Brasilian maajoukkueessa hän debytoi jo vuonna 2011 ja on edustanut kotimaataan yhteensä 18 ottelussa. Fred nähdään Brasilian maajoukkueessa myös kesän MM-kisoissa.

Monipuolinen keskikentän taituri on vain 169 senttimetriä pitkä, joten pieni koko saattaa tuoda haasteita Valioliigassa.

Fred on kärsinyt urallaan myös dopingrangaistuksen annettuaan kiellettyä nesteenpoistolääkettä sisältäneen näytteen vuoden 2015 Copa Americassa. Hän kärsi saamansa pelikiellon viime vuonna.