Advertisement

Manchester United vahvistumassa keskikentän työmyyrällä – Pogba saamassa vihdoin vapaamman roolin

Manchester United on lähellä sopimusta Shakhtar Donetskin keskikenttäpelaaja Fredin kanssa.

Brasilialaisen Fredin perässä oli aiemmin mm. Manchester City, mutta Pep Guardiola on päättänyt suunnata katseensa Napolin brasilialaiseen keskikenttäpelaaja Jorginhoon.

Fred on ollut yksi Shakhtarin parhaista pelaajista siitä lähtien, kun hän siirtyi Internacionalista lähes viisi vuotta sitten Ukrainaan. Fred nähtäneen myös Brasilian joukkueessa tämän kesän MM-kisoissa.

Jose Mourinhon odotetaan hankkivan kesällä keskikenttäpelaajaa tai kaksi, kun Michael Carrick lopettaa pelaajauransa ja Marouane Fellainin odotetaan siirtyvän muihin maisemiin ilmaisella siirrolla hänen sopimuksensa päättyessä tähän kauteen.

Mourinho myös itse allekirjoitti nämä aikeet viime viikonloppuna Manchester Evening Newsille.

”Aiomme hankkia muutamia pelaajia täydentääksemme joukkuetta. Meidän on löydettävä korvaaja Michael Carrickille ja jos Marouane Fellaini lähtee, meidän on löydettävä korvaaja myös hänelle, Mourinho kertoi kesän suunnitelmistaan.

Fredin odotetaan lähtevän Shakhtar Donetskista tänä kesänä ja brasilialaisen 50 miljoonan punnan hintalappu tuskin tulee olemaan Unitedille ongelma.

Brasilialainen on pelityyliltään hyvin samanlainen pelaaja kuin Chelsean keskikentän työmyyrä N’Golo Kante. Fred repii ja raastaa molempiin suuntiin ja antaa muille pelaajille enemmän vapauksia kovan työmoraalinsa vuoksi. Etenkin Paul Pogba saisi Fredin hankinnan myötä huomattavasti hyökkäävämmän ja vapaamman roolin, kun mitä hän on tällä kaudella saanut.

Fredin sopeutuminen Valioliigaan on tosin vielä iso kysymysmerkki, mutta sopeutuessaan hänen hankintansa olisi lottovoitto Unitedille ja Pogballe.