Advertisement

Manchester Unitedille vieraita Lissabonista

Manchester United kohtaa illan Mestarien liigan ottelussa kotonaan Old Traffordilla Portugalin suurseuran Benfican. Benfica kärsi joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Lissabonissa karvaan 0-1 tappion. Katkeran tappiosta teki Benfican kannalta maalivahdin epäonni Marcus Rashfordin tekemässä maalissa. Vasta 18-vuotias belgialainen maalivahti Mile Svilar sai laukauksen kiinni englantilaisen loistavasta vapaapotkusta, mutta putosi pallon kanssa maaliviivan väärälle puolelle. Mikäli Slivar on mukana illan kokoonpanossa, hän haluaa varmasti revanssin edellisestä ottelusta.

Manchester United otti lauantaina ison kotivoiton Tottenhamista niin ikään 1-0 numeroin. Vierailijoilta puuttui ottelusta Harry Kane, joka helpotti kotijoukkueen tilannetta. Joukkue oli kuitenkin manageri Jose Mourinhon tavoille uskollisena hyvin organisoitu ja ottelu oli käytännössä katsoen alusta loppuun täysin sen hallinnassa. Anthony Martialin 81. peliminuutilla viimeistelemä maali takasi sille täydet pisteet ottelusta. Lievää huolta Unitedin leirissä on aiheuttanut kärkipelaaja Romelu Lukaku. Uskomattoman alkukauden pelanneella Lukakulla on ollut erittäin suuria hankaluuksia maalinteossa viime aikoina. Belgialainen ei ole onnistunut maalinteossa viidessä edellisessä ottelussa kaikki kilpailut huomioiden. Syöttöjä on sentään kahdessa edellisessä Valioliigaottelussa tullut yhteensä kaksi, mutta maalit loistavat poissaolollaan. Puheet belgialaisen kyvyttömyydestä onnistua suurissa otteluissa ovat saaneet tästä vain lisää pontta. Myös osa kannattajista on alkanut tuomaan asiaa esille yhä enemmän. Mourinho otti asiaan kantaa myös julkisuudessa ja kyseenalaisti kannattajien motiivit.

Benfica on Mestarien liigassa ollut todellisessa ahdingossa. Ennakkoon joukkueen piti olla toinen lohkosta jatkoon selkeästi menevä joukkue, mutta tuo haave näyttää tällä hetkellä kaukaiselta. Joukkue on hävinnyt toistaiseksi kaikki kolme pelaamaansa ottelua ja on lohkossa tällä hetkellä viimeisenä. Jatkoon pääsy vaatisi siltä vähintään kahta voittoa lohkon kahdesta seuraavasta ottelusta ja Manchester Unitedia vastaan pelattava ottelu pitää päättyä vähintään tasan. Tuokaan ei tosin vielä riitä, sillä Baselin ja TsSKA Moskovan pitäisi auttaa omilla tuloksillaan jäljellä olevissa otteluissa. Myöskään kolme voittoa eivät takaisi Benficalle jatkopaikkaa. Tällä hetkellä joukkueen tilanne näyttää siltä, että Eurooppa-liiga on realistisin tavoite, joka sekään ei ole kirkossa kuulutettu.

Manchester Unitedilta puuttuu ottelusta loukkaantumisen takia Paul Pogba, Marouane Fellaini sekä luonnollisesti Zlatan Ibrahimovic. Michael Carrickin pelaaminen on myös tällä hetkellä epävarmaa. Benficalla ei loukkaantumishuolia ole, mutta pelikiellon takia ottelusta ovat sivussa sekä André Almeida että luottopuolustaja Luisão. Molemmat ovat suuria menetyksiä joukkueelle.