Advertisement

Manchester Unitedin alkukauden sensaatiopelaajasta seuraava seuralegenda? – “Haluan olla tässä seurassa koko urani”

Kuva: TT, Jon Super

Manchester United yllätti kesällä monet hankkimalla Mestaruussarjassa pelaavasta Swanseasta laitahyökkääjä Daniel Jamesin, joka oli isolle yleisölle täysin tuntematon pelaaja.

21-vuotias walesilainen oli pelannut vain yhden kauden Swansean edustusjoukkueen riveissä eikä ollut tilastollisesti juurikaan häikäissyt. 33 pelaamassaan Mestaruussarjan ottelussa oli syntynyt ainoastaan neljä maalia, joka ei laitahyökkääjän tontilla pelaavalta pelaajalta ole kovinkaan kummoinen suoritus. Juuri sen vuoksi Manchester Unitedin ratkaisua maksaa 15 miljoonaa puntaa pienikokoisesta walesilaisesta ihmeteltiin.


James oli kuitenkin oivallinen löytö, jota voidaan jo tässä kohtaa pitää loistavana hankintana.

Walesilainen on ollut manchesterilaisseuran alkukauden kirkkaimpia tähtiä ja onnistunut maalinteossakin jo kolme kertaa. Salamannopea James aiheuttaa vastustajan puolustajille jatkuvasti ongelmia, mutta tärkein asia manchesterilaisseuran kannalta on se, että hän nauttii pelaamisesta United-paidassa.

James kertoi Newcastle-ottelun alla, että hän ei vieläkään käsitä olevansa Manchester Unitedin pelaaja, ja sanoi olevansa vaikka heti huomenna valmis allekirjoittamaan koko uransa mittaisen jatkosopimuksen manchesterilaisseuran kanssa.

“En edelleenkään voi käsittää, että olen Manchester Unitedin pelaaja, se on asia, josta haaveilet. Vaikka olen pukuhuoneessa ja tiedän olevani, joudun silti nipistämään itseäni päivittäin ja sanomaan, että olen Manchester Unitedin pelaaja. Pelaaminen täällä on kunnia. Olen aloittanut paremmin kuin luulin”, James kertoi BBC:lle.

“Tämä seura on uskomaton. Kentälle tuleminen Unelmien teatterissa on uskomatonta. Rakastan sitä aina enkä koskaan totu fanien ääniin. Haluan olla tässä seurassa koko urani.”

Daniel Jamesilla on mahdollisuus kartuttaa maalitiliään tänä iltana, kun Manchester United kohtaa St. James’ Parkilla Newcastlen.