Manchester Unitedin voitoton putki sai jatkoa – Valencialle tärkeä vieraspiste

Mestarien liiga jatkui tiistaina kahdeksalla ottelulla. H-lohkon ottelussa Manchester United isännöi espanjalaisseura Valenciaa Old Traffordilla. Kotijoukkue oli ottelussa hallitsevampi osapuoli, mutta joutui tyytymään 0-0 -tasapeliin.

Ottelu alkoi Manchester Unitedin komennossa. Ensimmäiset kymmenen minuuttia kotijoukkue prässäsi korkealta aiheuttaen täten vaikeuksia Valencian puolustajille. Prässipelaaminen loppui kuitenkin lyhyeen ja jatkossa Valencian saatua pallon United vetäytyi tuttuun tapaan kuoreensa.

Ensimmäinen puoliaika ei tarjonnut maaleja, eikä oikeastaan ainuttakaan maalipaikkaa kumpaankaan päähän. Tauolle siirryttiinkin maalittomissa tasalukemissa.

Toisella puoliajalla United otti pelin hallintaansa – osittain toki Valencian alettua varmistelemaan tasuria. Kotijoukkue haki vimmatusti johtomaalia, mutta vaaralliset maalipaikat olivat vähissä.

Kun maata pitkin pelaten maalipaikkoja ei saatu luotua, alkoi United viljellä keskityksiä lähes jokaisesta mahdollisesta paikasta. Maalinteko oli joukkueelle kuitenkin jälleen kerran kuin tervanjuontia, ja kotijoukkueen oli tyytyminen maalittomaan kotitasapeliin.

Valencia on joukkueista varmasti tyytyväisempi pisteeseen, sillä joukkue oli aika ajoin toisella puoliajalla melkoisessa myllytyksessä. Toisen puoliajan maalintekoyritykset menivät kotijoukkueelle lukemin 13-2, kulmapotkut puolestaan 9-1.

Unitedin jääminen tasapeliin tarkoitti samalla sitä, että joukkue on pelannut Old Traffordilla nyt peräti neljä ottelua perätysten ilman voittoa. Tulos aiheuttanee myös Jose Mourinholle lisää harmaita hiuksia, sillä hän joutuu jälleen olemaan varpaillaan työpaikkansa puolesta.

Tasapelin myötä United tippui H-lohkossa kakkoseksi Juventuksen voitettua Young Boys kotikentällään lukemin 3-0. Piste-ero kolmantena olevaan Valenciaan pysyi kolmessa, joten Mestarien liigan osalta Unitedilla ei vielä suurta hätää ole.

Manchester Unitedin taival Mestarien liigassa jatkuu kolmen viikon kuluttua, kun Cristiano Ronaldon tähdittämä Juventus saapuu vierailulle Old Traffordille.