Manchester Unitedin voittokulku päättyi

Voitosta voittoon kautensa aloittanut Manchester United joutui tyytymään kauden neljännessä pelissään 2-2-tasapeliin Stoke Cityn vieraana. Lauantain valioliigakierroksen päätöskamppailussa riitti tilanteita puolin ja toisin.

Heti alkuminuuteista alkaen kävi selväksi, ettei Mark Hughesin joukkue lähtenyt vain puolustamaan pistettä ottelusta.

Kotijoukkue Stoke loikin ottelun alkuminuuteilla heti muutaman vaarallisen maalintekopaikan, onnistumatta kuitenkaan maalinteossa. Ottelun alussa näkyi maaottelutauon merkitys. Vierasjoukkueen jokainen avauskokoonpanon pelaaja Ander Herreraa lukuunottamatta oli ollut tauon aikana maajoukkue tehtävissä. Lieneekö maajoukkuekuviot sekoittaneet pelaajien pasmat vai mikä, mutta United-miehistö oli aivan eri joukkue kuin ennen taukoa. Varsinkin ottelun alussa.

Ottelun ensimmäinen maali näki päivänvalonsa pelikellon näyttäessä 43.minuuttia. Unitedissakin urallaan pelanneen Mame Biram Diouffin nappikeskitys oikeasta laidasta löysi maalin eteen vapaaksi jääneen Maxim Choupo-Motingin, jolla oli helppo työ siirtää peliväline maaliin. Maali menee täysin Eric Baillyn löysäilyn piikkiin. Norsunluurannikkolaistoppari löntysteli ensiksi alimpana miehenä pilaten paitsioansan, jonka jälkeen löysä puolustaminen Choupo-Motingia vastaan maalinedessä kostautui.

Moni odotti jo puoliaikaa, mutta mitä vielä. Henrikh Mkhitaryanin kulmapotku löysi etutolpalta Nemanja Maticin, serbipelaaja jatkoi pallon Paul Pogban päähän joka sai käytännössä ottaen puskea pallon vitosen viivalta tyhjään maaliin. Pallo osui kuitenkin vieressä seisseen Marcus Rashfordin takaraivoon jolle maali lopulta merkattiin.

Toinen puoliaika alkoi vierasjoukkueen komennossa ja joukkue siirtyikin ottelussa johtoon ottelun 57.peliminuutilla. Mkhitaryanin nappisyöttö vapautti Romelu Lukakun läpiajoon. Loistavasti Stoke maalilla pelannut Jack Butland torjui ensimmäisen vedon, mutta reboundista belgialaishyökkääjä ei enää epäonnistunut, 1-2. Tässä kohtaa ottelua näytti jo siltä että vierasjoukkue marssii kohti neljättä voittoaan, mutta kotijoukkue ei luovuttanut. Vain kuusi minuuttia myöhemmin Britannia stadium repesi liitoksistaan. Xherdan Shaqirin antama kulmapotku tavoitti takatolpalle vapaaksi jääneen kamerunilaishyökkääjä Choupo-Motingin, jolla oli helppo työ puskea peliväline verkkoon, 2-2.

Uransa ensimmäiset valioliigamaalit iskenyt Maxim Choupo-Moting oli kotiyleisön sankari. Kuva: Alloverpress.fi

United painoi kovaa päälle ottelun lopun. Kovaa yrittämistä ei kuitenkaan palkittu voittomaalin muodossa. Lähellä se kuitenkin oli. Ottelun lisäajan viimeisellä minuutilla Paul Pogban pusku muutti suuntaa kotijoukkueen pelaajasta, mutta Jack Butlandin loistava refleksitorjunta maaliviivalta pelasti kotijoukkueelle ottelusta pisteen.

Ottelun päätyttyä nähtiin mielenkiintoinen tilanne kun vierasjoukkueen manageri Jose Mourinho kieltäytyi kättelemästä kotijoukkueen manageri Mark Hughesia. Taustalla oli tilanne jossa Mourinho oli astunut kesken ottelun Stoken tekniselle alueelle, josta Hughes suivaantui ja tönäisi Josea.

Mielenkiintoista nähdä millaiset ovat herrojen välit kun joukkueet seuraavan kerran kohtaavat tällä kaudella. Tuo ottelu pelataan tosin vasta ensi vuoden puolella 13.tammikuuta Old Traffordilla, joten molemmilla managereilla on hyvä aika jäähdytellä tilannetta.

Tasapelistä huolimatta Manchester United jatkaa sarjan kärjessä neljän ottelukierroksen jälkeen. Joukkue kohtaa viikon kuluttua sunnuntaina kotonaan Evertonin. Ottelun mielenkiintoa lisää Wayne Rooneyn paluu Old Traffordille. Stoke puolestaan jatkaa sarjan keskikastissa. Joukkue matkustaa ensi viikon lauantaina sarjanousija Newcastlen vieraaksi St James Parkille.