Advertisement

Manchesterin derby maailman tärkein ottelu Vincent Kompanylle

Sunnuntaina pelataan Valioliigassa Manchesterin derby. Kaupungin punainen seura United saa vieraakseen Cityn Old Traffordille. Joukkueiden ja heidän kannattajiensa välit eivät ole parhaat mahdolliset, kuten kiivaaseen derbyluonteeseen kuuluu. Molemmat joukkueet ovat tällä hetkellä mukana mestaruustaistossa. Vaikka Cityllä onkin kahdeksan pisteen etumatka Unitediin, Cityn tappio merkitsisi eron kutistuvan viiteen pisteeseen ja United saisi voitosta todella suuren itseluottamusbuustin. Cityn kapteeni Vincent Kompany kertookin derbyn alla pitävänsä joukkueiden välistä ottelua maailman tärkeimpänä otteluna.

”Derbyn osalta painan tavallaan pause-painiketta. Itse kaudella ei ole minulle siinä vaiheessa mitään merkitystä. Kaikki keskittyminen on tuossa yhdessä ottelussa.” Kompany kertoo Sky Spors Newsille.

”Managerit ja pelaajat haluavat aina vähätellä tuota ottelua, mutta minä en välitä siitä. Se on roskaa. Derby on maailman tärkein ottelu minulle.”

”Se tarkoittaa enemmän kuin mikään muu ottelu ja annan siinä aina kaikkeni. Myös joukkue ja kannattajat antavat siinä ottelussa kaikkensa.”

”Sarjasijoituksella ei ole väliä tai sillä, tarvitsemmeko ottelusta pisteen vai kolme. En välitä niistä. Välitän ainoastaan siitä, että poistumme ottelusta leuka pystyssä.”

Kompany on itse onnistunut maalinteossa kertaalleen derbyssä. Tämä tapahtui vuonna 2012, jolloin City juhli kauden päätteeksi Valioliigamestaruutta. Derbyn aloituspotku on sunnuntaina klo 18.30 Suomen aikaa. Ennen tuota ottelua pelataan myös Merseysiden derby Liverpoolissa. Sunnuntaina on siis todellista Valioliigaherkkua tarjolla kaikille liigan ystäville.