Manchesterin derby Unitedin juhlaa – turhautunut kotiyleisö sortui sikamaiseen käytökseen

Kuva: TT, Matt West

Manchester United kukisti paikallisvastustaja Manchester Cityn lauantai-iltana pelatussa kauden ensimmäisessä Manchesterin derbyssä maalein 2-1.

United aloitti ottelun vahvasti ja hallitsi kenttätapahtumia avausjaksolla.

Ottelun avausmaali nähtiin 23. peliminuutilla, kun Marcus Rashford vei vierailijat johtoon rangaistuspotkusta. Vain kuusi minuuttia myöhemmin Anthony Martial taituroi pallon ohi City-vahti Edersonin ja tuplasi Unitedin johdon.

Maalien välissä Rashford kolisutti kertaalleen ylärimaa, joten Unitedin johto oli lähellä olla ensimmäisen puolituntisen jälkeen peräti kolme maalia.

Toisella puoliajalla United vetäytyi ja City otti pelin haltuunsa. Vieraat puolustivat kuitenkin todella organisoidusti ja piti Cityn poissa vaarallisilta maalipaikoilta.

Kotijoukkueen toiveet heräsivät eloon ottelun lopussa, kun Nicolas Otamendi kavensi puskumaalillaan eron yhteen maaliin.

United kuitenkin kesti loppuun asti ja nappasi tärkeät sekä ansaitut kolme pistettä.

Derbyä varjosti kotijoukkueen kannattajien sikamainen käytös. Turhautunut kotiyleisö heitti toisella puoliajalla sytkäreillä Unitedin keskikenttäpelaaja Frediä, jonka lisäksi muutama kannattaja sortui rasistiseen käytökseen näyttämällä brassipelaajalle apina-eleitä.

Manchester City julkaisi ottelun jälkeen verkkosivuillaan lausunnon, jossa seura tuomitsi kannattajiensa käytöksen. Apina-eleitä näyttäneet kannattajat ovat saamassa ansaitusti elinikäisen porttikiellon otteluihin.