Advertisement

Manchesterin derbyssä pelataan suurilla panoksilla

Manchesterin derby on jälleen ottelu, jossa on kyse hyvin suurista asioista jalkapalloilullisesti. Tietenkin jaossa on perinteisen maineen ja kunnian lisäksi kolme pistettä. Tällä kertaa kyseessä on kuitenkin hyvin tärkeä kolme pistettä, jotka molemmat joukkueet tarvitsevat hyvin kipeästi, vaikkei samoista sijoista enää taistelekaan.

Kotijoukkue Manchester United on yhä mukana todella kiivaassa taistelussa Mestarien liigaan oikeuttavista kolmannesta ja neljännestä sijasta yhdessä Tottenhamin, Chelsean ja Arsenalin kanssa. United epäonnistui viikonloppuna pahasti Evertonin vieraana. Kotijoukkue piti pisteet Goodison Parkilla peräti 4-0 voiton turvin.

Manchester City puolestaan jahtaa jälleen Valioliigan mestaruutta, mutta tällä kertaa taistelu tuosta pytystä on kovaa Liverpoolin kanssa. Liverpool johtaa sarjaa kahden pisteen turvin, mutta heillä on ottelu enemmän pelattuna. Voitto tästä ottelusta nostaisi Cityn liigan kärkipaikalle ja mestaruus olisi näin ollen puhtaasi sen omissa käsissä. Mestaruuden kannalta juuri tämä ottelu on ennakkoon se suurin mahdollinen kompastuskivi. United-ottelun jälkeen loput vastustajat ovat Burnley ja Brighton vieraissa, sekä Leicester kotona.


Ole Gunnar Solskjaer sai sankarin vastaanoton saavuttuaan Jose Mourinhon korvaajaksi. Norjalainen aloitti uransa erinomaisesti seurassa, mutta viime aikoina on ollut hieman haastavampaa. Kärkkäimmät ovatkin jo ehtineet kyseenalaistamaan sen, onko OGS sittenkään oikea mies Unitedin manageriksi.

“Haluaisin sanoa kyllä, muttei ole minun tehtäväni sanoa niin”, norjalainen vastasi kysymykseen, mitä mieltä hän on kyseisestä aiheesta.

“Olen tietenkin hyvin luottavainen joukkueeseeni ja itseeni.”

“Olen valmis vastaamaan tähän haasteeseen. Tiedän sen olevan suuri haaste, mutta sen takia minä tulin tänne. En pidä häviämisestä.”

“Huonoja tulosten tullessa, sinulla on oltava riittävästi itseluottamusta sanoa, että näin me tulemme tekemään asioita.”

Pep Guardiola puolestaan tiedostaa sen, mitä joukkueen on tehtävä uusiakseen Valioliigan mestaruuden myös tämän kauden päätteeksi.

“Meidän on voitettava neljä ottelua uusiaksemme mestaruuden”, espanjalainen kertoi.

“Old Trafford ei ole helppo paikka, mutta se on mukava paikka mennä. Me tiedämme tarkalleen, mitä meidän on tehtävä.”

“Tämä on derby ja aina pelatessamme Unitedia vastaan, ne ovat erityisiä otteluita, jossa pelaajat tekevät aina parhaansa.”

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom