Advertisement

Manchesterin suurseuroille jättipettymys – fanit takaisin katsomoon aikaisintaan ensi vuoden puolella

Valioliigajätit Manchester City ja Manchester United joutuivat pettymään torstaina, kun Britannian terveysministeri Matt Hancock ilmoitti Manchesterin alueen pysyvän koronavirusrajoitusten kolmostasolla.

Manchester oli yksi niistä alueista, jotka luokiteltiin kolmostasolle jo joulukuun alussa, eikä kaupungin urheiluseurat ole saaneet ottaa yleisöä ottelutapahtumiin. Koronavirustartuntojen määrä on laskenut alueella kuitenkin suuresti, joten monien oletus oli, että uusimmassa listauksessa Manchester nostettaisiin kakkostasolle. United-leirissä asiasta oltiin jopa niin varmoja, että seura otti kausikortin omistajilta vastaan lippuhakemuksia sunnuntain kotiotteluun Leedsiä vastaan.

Toisin kuitenkin kävi, joten molemmat Manchesterin joukkueet pelaavat jatkossakin ilman yleisöä. Rajoitukset eivät kuitenkaan koske pelkästään näitä kahta seuraa, sillä yhteensä peräti 16 Valioliigan joukkuetta joutuu pelaamaan suljettujen ovien takana.

Brighton, Everton, Liverpool ja Southampton ovat nyt ainoat joukkueet, jotka voivat ottaa fanejaan kotiotteluihinsa. Aluerajoitusten muuttamista puidaan seuraavan kerran vuodenvaihteessa.