Manu ja Leicester pistejakoon värikkäiden vaiheiden jälkeen – Arsenal katkaisi voitottoman putkensa Chelsean kustannuksella

Legendaarinen Boxing Dayn kierros näki tänään päivänvalon kuuden ottelun voimin. Lauantain aikana nähtiin tasaisia vääntöjä huippujoukkueiden välillä ja sarjataulukon kärkipää kiristyi entisestään.

Kierros starttasi mehukkaalla kamppailulla, kun sarjakakkonen ja -kolmonen, Leicester ja Manchester United, kohtasivat King Power Stadiumilla. Jo ensimmäisen puoliajan aikana tapahtui. Marcus Rashford vei vieraat johtoon 23. peliminuutilla, mutta Leicester ei kauaa tasoitusosumaan tarvinnut. Harvey Barnes tykitti vasurillaan kotijoukkueen ensimmäisen vain kahdeksan minuuttia myöhemmin. Toisella nähtiin sama kaava. Bruno Fernandes vei Manun maalin karkumatkalla kauden kymmenennellään, mutta Leicester rokotti vielä kerran kuusi minuuttia myöhemmin. Maali merkittiin Axel Tuanzeben omaksi maaliksi. Näin ollen ottelu päättyi 2-2 pistejakoon.

Kello viiden otteluita nähtiin tällä kertaa kaksi kappaletta. Erinomaisesti alkukaudesta esiintynyt Southampton matkasi sarjanousija Fulhamin vieraaksi, mutta tällä kertaa maaleja ei nähty. Näin ollen kaksikko jakoi pisteet 0-0-lukemin. Toisella kamppailussa kuitenkin tapahtui. Alkukauden mahdollisesti isoin yllättäjä, Aston Villa, isännöi Crystal Palacea Villa Parkilla. Oivassa vireessä oleva Bertrand Traore vei kotijoukkueen johtoon jo viiden minuutin pelin jälkeen. Isäntien voittokulku sai kuitenkin pienen kolauksen juuri ennen puoliaikavihellystä, kun Tyrone Mings otti toisen keltaisen korttinsa ja lensi suihkuun. Villa kuitenkin taisteli erinomaisesti ja harjasi lopulta täydet pisteet triplattuaan ottelun maalisaldon toisella puoliajalla. Kourtney Hause osui 66. minuutilla ja Anwar El-Ghazi viimeisteli loppulukemat kymmenen minuuttia myöhemmin. Villa nousi voitolla hetkellisesti viidennelle sijalle ja sillä on kierroksen jälkeen kaksi rästiottelua verrattuna moniin kärkijoukkueisiin.

Päivän neljäs ottelu oli todellinen herkkupala. Kehnosti kauden aikana esiintynyt Arsenal kohtasi kotikentällään Chelsean. Mikel Artetan ryhmä oli kuitenkin ensimmäisellä puoliajalla pirteänä liikkeellä ja rokotti kahdesti. Alexandre Lacazette vei punapaidat johtoon pilkulta, kun Reece James rikkoi Kieran Tierneyta boksissa. Sen lisäksi Granit Xhaka viimeisteli illan toisen puoliajan korvilla, kun pelikiellosta vapautunut sveitsiläinen pamautti upean vapaapotkun ohi voimattoman Edouard Mendyn. Arsenal jatkoi toisella puoliajalla tuhojaan. Bukayo Saka viimeisteli kotijoukkueen kolmannen upealla nostolla takatolpan kautta toisen puoliajan alussa. Chelsea sai kuitenkin pienimuotoista loppukiriä käyntiin Tammy Abrahamin maalilla viisi minuuttia ennen lisäaikaa. Kiri kuitenkin tyssäsi lopulta Bernd Lenoon, joka torjui Jorginhon rangaistuspotkun lisäajan alussa. Näin Arsenal otti helpottavan 3-1-voiton ja nousi kuuden pisteen päähän putoamisviivasta 14. sijalle.

Valioliigafanit pääsivät nauttimaan päivän päätteeksi vielä kahden ottelun verran, kun Manchester City isännöi Newcastlea ja sarjajumbo Sheffield United Evertonia. Jälkimmäisessä ottelussa mentiin puoliajalle maalittomana, mutta Etihad Stadiumilla tapahtui. Ilkay Gündogan vei isännät puoliajalle 1-0-johdossa 14. minuutin maalillaan. City kasvatti johtoaan toisen puoliajan alkumetreillä, kun Ferran Torres pääsi viimeistelemään lähietäisyydeltä. Kuparinen saatiin myös rikki Bramall Lanella, kun Gylfi Sigurdsson sijoitti vieraat 0-1-voittoon. Näin ollen ennakkosuosikit pitivät pintansa illan viimeisissä kamppailuissa.

Boxing Dayn ottelut ja tulokset

Leicester – Man United, 2-2

0-1 M. Rashford 23′, 1-1 H. Barnes 31′, 1-2 B. Fernandes 79′, 2-2 A. Tuanzebe (om.) 85′

Fulham – Southampton, 0-0

Aston Villa – Crystal Palace, 3-0

1-0 B. Traore 5′, 2-0 K. Hause 66′, 3-0 A. El-Ghazi 76′

Arsenal – Chelsea, 3-1

1-0 A. Lacazette (rp.) 34′, 2-0 G. Xhaka 44′, 3-0 B. Saka 56′, 3-1 T. Abraham 85′

Man City – Newcastle, 2-0

1-0 I. Gündogan 14′ 2-0 F. Torres 55′

Sheffield United – Everton, 0-1

0-1 G. Sigurdsson 80′