Advertisement

ManU-legenda täräytti faktat pöytään – ”Liverpool ei ole voittanut vielä mitään!”

Valioliigassa neljäntenä oleva ja Mestarien liigan lohkonsa voittanut Liverpool on ollut viime aikoina kovassa maalivireessä. Joukkue on mättänyt edellisessä yhdeksässä pelissä kaikki kilpailut mukaanlukien huimat 32 maalia! Kahdeksassa ottelussa Jurgen Kloppin miehistö on tehnyt vähintään kolme maalia ja ainoastaan kotipelissä Chelseata vastaan joukkue teki vain yhden maalin. Meno on ollut siis viime aikoina hurjaa.

Mittavan pelaajauran Liverpoolin verivihollisen, Manchester Unitedin riveissä pelannut irlantilainen Roy Keane muistuttaa kuitenkin, ettei Liverpool ole voittanut vielä mitään.

– Heidän hyökkäyspään pelaajansa ovat päässeet nautiskelemaan, mutta isot testit ovat vasta edessäpäin. He ovat nyt murjoneet pienempiä joukkueita, mutta he eivät ole vielä voittaneet mitään, Keane sanoi brittikanava ITV:n lähetyksessä.

– Sitä pelaamista on kiva katsoa, mutta he eivät saa samalla tavalla tilaa ja aikaa kunnollisia joukkueita vastaan. Se on niin yksinkertaista. Kaikki jotka tuntevat jalkapalloa, tietävät että heillä on edessään vielä paljon kovempia haasteita.

Irlantilaisen kommenteissa on pointtinsa, sillä Liverpool on Valioliigassa jo 14 pistettä sarjakärki Manchester Cityä perässä, Liigacupista joukkue putosi jo varhaisessa vaiheessa ja Mestarien liigan taival tulee olemaan vielä pitkä ja kivinen, mikäli joukkue tuossa kilpailussa meinaa menestyä. Englannin perinteikäs FA Cup, joka käynnistyy vuoden vaihteen jälkeen on oikeastaan ainut jäljellä oleva kilpailu josta joukkue voi pölyttyneeseen palkintokaappiinsa täytettä enää tällä kaudella hakea.

Liverpool kohtaa Mestarien liigan neljännesvälierässä Real Madridin, Bayern Munchenin, Juventuksen, Shakhtar Donetskin, Porton tai Baselin. FA Cupin kolmannella kierroksella vastaan asettuu paikallisvastustaja Everton.