Advertisement

ManU-legenda uskoo verivihollisen mestaruuteen – yksi asia voi syöstä Liverpoolin valtaistuimelta: ”epätodennäköistä, että se tapahtuisi vuosi toisensa jälkeen”

Manchester Unitedin puolustajalegenda Rio Ferdinand uskoo, että Liverpool on edelleen suurin suosikki Valioliigan mestariksi huolimatta siitä, että kilpailijat ovat vahvistuneet siirtomarkkinoilla.

Viime kaudella kakkoseksi sijoittunut Manchester City on hankkinut joukkueeseen Nathan Aken sekä Ferran Torresin ja lisää pelaajahankintoja lienee vielä luvassa. Chelsea puolestaan on tehnyt jo seitsemän pelaajahankintaa, joista viisi raivannee suoraan tiensä avauskokoonpanoon; Timo Werner, Hakim Ziyech, Thiago Silva, Ben Chilwell ja Kai Havertz.

Liverpool juhli viime kaudella mestaruutta peräti 18 pisteen erolla, joten kilpailijoilla on suuri kuilu kurottavanaan kiinni. Juuri tästä syystä Ferdinand pitää Jurgen Kloppin miehistöä suurimpana suosikkina myös ensi kaudella, mutta yksi asia ex-puolustajaa mietityttää.

”Kukaan ei voi sanoa, että Liverpoolilla oli kummajaismainen kausi, koska he sijoittuivat niin paljon kilpailijoitaan edelle, mutta heillä oli kyllä yksi iso tekijä, jota he eivät voi taata jatkossa”, Ferdinand kertoi TEAMtalkille.

”Heidän avain menestykseen on ollut kahden viime kauden aikana se, että avainpelaajat ovat olleet pelikunnossa kauden tärkeimmillä hetkillä. Emme vielä tiedä sitä, kuinka he selviävät, jos he menettävät muutaman ison nimen pitkäksi aikaa.”

Virgil van Dijk on pelannut melkein jokaisen pelin kahden viime kauden aikana, ja sitä on vaikea pitää yllä. Mohamed Salah on ollut käytössä kaikissa isoissa peleissä, kuten myös Sadio Mane.”

”Jos nämä tähdet olisivat sivussa, kuinka he pystyisivät ylläpitämään tätä tasaisuutta? Se on yksi asia, jonka odotan näkeväni.”

”Mutta jos he pystyvät pitämään nämä pelaajat kunnossa myös ensi kaudella, en usko kenenkään pystyvän pysäyttämään Liverpoolia. On kuitenkin epätodennäköistä, että se tapahtuisi vuosi toisensa jälkeen.”