Advertisement

ManU yhä Hålandin perässä – luvassa kilpailu nuorukaisesta

Manchester United oli kauden komeetan, maalitykki Erling Braut Hålandin perässä vahvasti talven siirtoikkunassa ennen tämän siirtymistä Borussia Dortmundiin Bundesliigaan. Tietojen mukaan seurassa ollaan pelaajasta yhä kiinnostuneita, suorastaan rakastuneita häneen. Hålandin sopimuksessa on vapautuspykälä: hän voi halutessaan lähteä kalppimaan vuoden 2020 aikana.

Pelaaja nauttii muhkeaa 145 000 euron viikkopalkkaa, mutta on ollut pennosten arvoinen tähän mennessä. Siksi Punaiset paholaiset tulee varmasti kohtaamaan kilpailua “kosiomatkallaan”. Kovin monella seuralla ei ehkä tässä maailmantilanteessa ole varaa tämän tason hankintaan, mutta joillakin on. Hålandin perässä on raportoitu ainakin olevan myös Real Madrid.

ManU on viimeistelijän tarpeessa hyökkäysosaston kavennuttua Lukakun ja Sanchezin lähdön myötä. Odion Ighalo oli yksi täsmähankinta, mutta ei välttämättä niinkään kestävä ratkaisu.


Håland, toisinaan kirjoitettuna myös kansainvälisessä muodossa Haaland, on mättänyt kauden aikana hirveällä tahdilla maaleja. Pelatessaan Salzburgissa hän teki 16 maalia 11 avauksessa Itävallan Bundesliigassa ja 8 maalia vain 5 avauksessa Mestarien liigassa. Dortmundissa Lucien Favren valmennuksessa ei ole mennyt huonommin: kaikki kilpailut mukaan lukien maaleja on syntynyt 13 pelissä maali per peli -tahdilla, vaikka kaikissa hän ei ole ollut edes avauksessa.

Niin. Kun Bundesliiga-uraa oli takana 137 minuuttia, maaleja oli syntynyt seitsemän. Ensimmäinen hattu tuli puoleen tuntiin. Ei ihme, jos kiinnostuneita riittää jonoksi asti.