Advertisement

ManU:lla sunnuntaina peräti 8 mahdollista debytanttia

Manchester Unitedilla on tiedossa kiireinen kauden päätös. Valioliigan viimeinen kierros pelataan sunnuntaina ja pian sen jälkeen joukkueen on matkustettava Tukholmaan, jossa pelataan jo keskiviikkona Eurooppa-liigan finaali. Manageri José Mourinho ehdotti Valioliigan pelin siirtämistä, koska siinä ei kuudennen sijan varmistaneen Unitedin eikä heidän vastustajansa, sarjapaikkansa varmistaneen Crystal Palacen kannalta paljoa panosta ole. Tuo ei kuitenkaan onnistunut, joten Mourinho on löytänyt toisen tavan mahdollisesti lepuuttaa tähtiään ennen tärkeää eurofinaalia.

Seuran verkkosivuilla Mourinho on nimennyt peräti kahdeksan sunnuntaina kokoonpanossa olevaa nuorta pelaajaa, jotka eivät ole edustusjoukkueessa pelanneet vielä peliäkään. Tuon lisäksi pari muuta vain muutaman pelin pelannutta nuorukaista on mukana. Tilanne ei Mourinhon mukaan ole ihanteellinen.

”Luulen, että yhtä kokematonta nuorta pelaajaa voisi hyvin peluuttaa hyvin organisoidun, dynaamisen ja kokeneen ryhmän keskellä”, Mourinho sanoi seuran verkkosivuilla. ”Mutta kun heitä on monta yhtä aikaa, en usko että he ovat oikeasti valmiita.”

Mourinhon nimeämiin pelaajiin kuuluu maalivahdit Joel Pereira ja Kieran O’Hara, puolustaja Demetri Mitchell ja keskikenttäpelaajat Zachary Dearnley, Angel Gomes, Josh Harrop, Scott McTominay ja Matthew Willock. Näistä nuorin, Angel Gomes, on vain 16-vuotias. Loput ovat 19-21 -vuotiaita. Tämän lisäksi kokoonpanoon kuuluu vain kourallisen otteluita pelanneet Axel Tuanzebe ja Timothy Fosu-Mensah.

Josh Harrop on yksi sunnuntain mahdollisista debytanteista. Kuva: Alloverpress.fi

 

Paul Pogba on yksi kokeneemmista pelaajista joka pelaa varmasti, sillä hän tarvitsee pelituntumaa ennen Eurooppa-liigan finaalia. Wayne Rooney sen sijaan ei luultavasti ole mukana pelissä, joka saattaa jäädä hänen viimeisekseen Old Traffordilla kotijoukkueen paidassa.

”Otan joukkueeseen 3-4 edustusjoukkueen pelaajaa, jotka pelaavat yhden puoliajan kukin. Sillä lailla saan hieman kokemusta joukkueeseen, mutta pidän pelaajat kuitenkin tuoreina keskiviikkoa varten”, Mourinho sanoi. ”En tiedä pelaako Wayne vai ei, hän pelasi 90 minuuttia viime ottelussa joten ehkäpä ei.”