Manulle kasvojenpuhdistus Evertonin vieraana – Crystal Palacelle tyylikäs voitto Selhurst Parkilla

Valioliigan kahdeksas ottelukierros on pyörähtänyt käyntiin ja lauantain ensimmäisissä on nähty jälleen maaleja urakalla. Kierroksen ensimmäiset ottelut nähtiin jo eilen perjantaina, kun Brighton ja Burnley tasasivat pisteet maalittomalla 0-0-tasapelillä ja Southampton haki upean 2-0-voiton Newcastlesta Che Adamsin ja Stuart Armstrongin maaleilla. Sotonille voitto tiesi sitä, että se nousi hetkellisesti sarjan kärkipaikalle. Edellisen kerran Soton on nähty sarjan kärjessä yli 32 vuotta sitten.

Lauantain Valioliigapelit alkoivat herkkupalalla, kun Ole Gunnar Solskjaerin Manchester United matkasi Evertonin vieraaksi. Varsinkin Manulla oli todellinen näytönpaikka, kun joukkue ja varsinkin Solskjaer on ollut kovan paineen alla heikkojen peliesitysten suhteen. Norjalaisen onneksi Bruno Fernandes otti joukkueensa reppuselkään kahdella maalillaan ja maalisyötöllään, kun sitä eniten tarvittiin.

Everton aloitti maaliteon 19. minuutin kohdalla, kun brassilaituri Bernardin laukaus yllätti David De Gean pahemman kerran. Fernandes kuitenkin kuittasi takaiskun nopeasti upealla puskulla viitisen minuuttia myöhemmin. Portugalilainen ei kauaa jahkaillut, kun hänen ovela keskityksensä jatkoi suoraan takatolpan kautta ohi Jordan Pickfordin vain seitsemän minuuttia myöhemmin. Loppulukemat 1-3 viimeisteli aivan loppuhetkillä vaihdosta kentälle tullut Edinson Cavani, jolle maali oli ensimmäinen Valioliigaviheriöillä. Manulle voitto tiesi hetkellistä helpotusta, mutta Evertonille tappio oli jo kolmas perättäinen Valioliigassa. Carlo Ancelottin ryhmän upea alkukausi on kääntynyt täysin päälaelleen edellisen kolmen kierroksen aikana.

Päivän toinen ottelu nähtiin Selhurst Parkilla, kun Crystal Palace isännöi yllätysvalmista Leedsiä. Roy Hodgsonin ryhmä oli armottomalla päällä ja ohitti Illan Meslierin neljään otteeseen. Crystal Palace sai hienon alun ottelulle, kun Scott Dann vei kotijoukkueen johtoon kulman jälkitilanteesta 12. peliminuutilla. Leeds näytti jo tasoittaneen ottelun hetkeä myöhemmin Patrick Bamfordin osumalla, mutta VAR-tuomio hylkäsi osuman paitsiona. Tuomio herätti paljon närää ja keskustelua sosiaalisen median puolella.

Palace osui toistamiseen 10 minuuttia edellisestä Eberechi Eze avasi maalihanansa Valioliigassa upealla vapaapotkuosumalla. Bamford sai lopulta maalinsa ja kavensi tilanteeksi 2-1 27. minuutilla. Palace osui kuitenkin vielä kerran ennen puoliaikaa, kun Helder Costa ohjasi epäonnekkaasti keskityksen omiin. Toisella puoliajalla nähtiin vielä yksi maali, kun kotijoukkueen Jordan Ayew sijoitti tolpan kautta loppulukemat 4-1.

Valioliigalauantai jatkuu vielä kahden ottelun merkeissä, kun Chelsea isännöi pahnan pohjimmaisena olevaa Sheffield Unitedia klo 19:30 alkavassa ottelussa ja päivän päättää klo 22 West Hamin ja sarjanousija Fulhamin vääntö Londom Stadiumilla.