ManUlle riitti rutiini – Aston Villan säilymishaaveisiin takapakkia

Valioliigan kello 20 alkaneella alkuillan kierroksella nähtiin Evertonin ja Aston Villan sekä Leicesterin ja Sheffield Unitedin kamppailut. Ensiksi mainittu ottelu päättyi 1-1-tasapeliin ja jälkimmäinen Leicesterin 2-0-voittoon. Myöhäisillassa Southampton ja Brighton pelasivat tasan 1-1, kun taas Manchester United väänsi 0-2 voiton pirteästä Crystal Palacesta.

Evertonille illan ottelu oli panokseton, kun taas Aston Villa jatkoi pahassa paikassa tavoittelemassa paikkaa ”kuivalla maalla”. Vieraat menivät johtoon toisella jaksolla Ezri Konsan maalilla, josta ei tyylipisteitä jaettu. Maali oli joukkueelle kuitenkin äärimmäisen tärkeä, sillä 0-1-tuloksella se olisi kammennut itsensä yhden pisteen päähän putoamisrajasta. Theo Walcottilta ei kuitenkaan sympatiaa herunut, vaan hän tasoitti pelin loppuhetkillä lähes upottaen Villan säilymishaaveet.

Illan otteluista isommassa Manchester United kohtasi Crystal Palacen Selhurst Parkilla. Näimme yhden kauden terävimmistä Palace-esityksistä, jossa kypsästi pelannut joukkue ei tuntunut päästävän liekeissä olevaa Unitedia maalipaikoille ensimmäisellä jaksolla millään ja suorastaan hallitsi aluksi. Myös Zaha kaadettiin puhuttaneessa tilanteessa kuudentoista sisällä tavalla, joka olisi voinut monen mielestä olla rankkarinkin paikka. Niin ikään toisella jaksolla Jordan Ayew tasoitti jo 1-1:een, mutta aivan ”varpaankynnen” kokoisella marginaalilla maali meni VARissa paitsioksi.

Lopulta Manchesterin rutiini oli kuitenkin heille liikaa. Taidokkaat nuorukaiset Rashford ja Martial tekivät maalit, joiden myötä Manchester United pysyy tämänkin kierroksen jälkeen tasapisteissä neljättä sijaa pitävän Leicesterin kanssa. Kettujen maaliero on +31 ja ManUn +28.