Manulta uskomaton comeback! Chelsea ja Spurs maalittomaan tasapeliin

Valioliigasunnuntaina nähtiin kolme kiihkeää kamppailua, joista ei panosta puuttunut. Southampton ja Manchester United aloittivat nokittelun St. Mary’s Stadiumilla. Southampton näytti menevän menojaan jo ensimmäisen puoliajan aikana James Ward-Prowsen johdolla. Ensin hän tarjoili syötön Jan Bednarekin johtomaaliin ja napautti hetkeä myöhemmin vapaapotkusta kotijoukkueen 2-0-johtoon.

Toisella puoliajalla nähtiin kuitenkin kentälle vaihdetun Edinson Cavanin show. Bruno Fernandes kavensi ottelun tunnin kohdalla uruguaylaisen alustuksesta ja hän tasoitti itse ottelun kulman jälkitilanteesta vartti myöhemmin. Cavani täydensi maalitiliään vielä toistamiseen, kun hän nikkasi upeasti ottelun voittomaalin lisäajalla. 2-3 vierasvoitto nosti Man Unitedin jo seitsemännelle sijalle, pisteen päähän viidentenä olevasta Southamptonista.

Toisessa ottelussa mestari ja oppipoika kohtasivat, kun Jose Mourinhon Tottenham vieraili Stamford Bridgellä Frank Lampardin Chelsean luona. Muutamasta hyvästä paikasta huolimatta Timo Wernerin paitsiomaalia lähemmäksi maalintekoa ei päästy ja joukkueet jakoivat pisteet 0-0-tasapelin turvin. Tottenham nousi pisteellä sarjan kärkipaikalle maalierolla. Chelsea kyttää Liverpoolia ja Tottenhamia kahden pisteen päästä.

Sunnuntaipäivän päätti Arsenalin ja Wolverhamptonin kohtaaminen Emirates Stadiumilla. Ensimmäisellä puoliajalla tapahtui valtavasti. Ottelu alkoi ikävän yhteentörmäyksen saattelemana, kun David Luiz ja Raul Jimenez kolauttivat päänsä voimalla yhteen. Brassitoppari nousi tilanteesta omin jaloin, mutta Jimenez menetti tajuntansa tilanteessa ja hänet vietiin lopulta välittömästi sairaalaan.

Wolves ei kuitenkaan tapahtuneesta häkeltynyt, vaan aloitti maaliteon Pedro Neton toimesta 27. minuutilla. Arsenal kuittasi tapahtuneen nopeasti Gabriel Magalhaesin puskulla, mutta puoliajalla lähdettiin vierasjoukkueen 1-2 johtoasemasta. Daniel Podence chippasi irtopallon yli Arsenal-puolustajan ja sijoitti pallon varmasti ohi Bernd Lenon. Toinen puoliaika sujui rauhallisesti maaleitta, joten Wolves saalisti täydet kolme pistettä vieraskentältä. Wolves nousi voitolla kuudenneksi, neljän pisteen päähän kärjestä.

Ottelut ja tulokset

Southampton – Man United, 2-3

1-0 J. Bednarek 23′, 2-0 J. Ward-Prowse 33′, 2-1 B. Fernandes 59′, 2-2 E. Cavani 74′, 2-3 E. Cavani 90+2′

Chelsea – Tottenham, 0-0

Arsenal – Wolverhampton, 1-2

0-1 P. Neto 27′, 1-1 G. Magalhaes 30′, 1-2 D. Podence 42′