Advertisement

Marcelo Bielsalle oma katu Leedsiin nousun varmistuttua – Leeds Valioliigaan 16 vuoden tauon jälkeen!

Ensimmäinen Valioliiga-tippuja varmistui viikko sitten Norwichin hävittyä West Hamille rajuin 0-4 lukemin. Eilen illalla saatiin myöskin varmuus ensimmäiselle sarjanousijalle Englannin Mestaruussarjassa, kun West Bromwichin tappio Huddersfieldin vieraana varmisti Leedsin paluun Valioliigaviheriöille kaudeksi 2020-2021 16 vuoden tauon jälkeen. Tänään lauantaina varmistui myöskin Leedsin Mestaruusliigan voitto Brentfordin tappion myötä. Seuran pelaajat ja fanit juhlistivatkin nousun varmistumista yhdessä kotistadion Elland Roadin liepeillä ja ilo oli selkeästi ylimmillään.

Viimeksi 1992 Valioliigan voittanut ja vuonna 2004 Valioliigasta tippunut seura taisteli pitkään talousvaikeuksien kanssa, mutta ankaran jälleenrakennuksen jälkeen legendaarisen englantilaisseuran työ palkittiin pitkälti manageri Marcelo Bielsan ansiosta. Seura on ollut parin edelliskauden aikana lähellä nousua, mutta haaveet Valioliigasta kariutuivat aina kauden loppumetreillä. Kuitenkin laajalti ylistystä saanut Bielsa piiskasi joukkonsa oikeaan mielentilaan ja edelliskausien pettymykset huuhtoutuivat sarjanousun ja Mestaruussarjan voiton myötä.

Urotekojen ansiosta leedsiläiset ovat osoittaneet arvostuksensa argentiinalaismanagerin työtä kohtaan. Esimerkiksi Trinity Leeds -ostoskeskusessa sijaitseva katu nimettiin uudelleen Marcelo Bielsan mukaan. Kauppakeskuksen johtaja David Maddison kommentoi uudistusta into piukeana.


”Tämä on upea hetki kaupungille ja olemme iloisia voidessamme olla osana juhlimassa Leeds Unitedin paluuta Valioliigaan.”

”Se, miten nopeasti manageri käänsi joukkueen onnen ja millä tavalla hän teki sen, Bielsan tavalla (the Bielsa way). Hän ansaitsee kaikki suosionosoitukset ja olemme todella iloisia, kun voimme uudelleen nimetä tämän kadun Marcelo Bielsan kaduksi (Marcelo Bielsa Way).”

“Kadun uudelleen nimeäminen on pysyvä muistutus faneille, ja kaikille argentiinalaisille turisteille, joukkueen uskomattomasta saavutuksesta.”