Advertisement

Marco Silva lyttää nuoren italialaisen siirtospekulaatiot – ”Hän jää seuraan huhuista huolimatta”

Kuva: TT, Conor Molloy

Moise Keanin heikohko syksy Valioliigassa on kirvoittanut huhuja nuorukaisen siirtymisestä muihin maisemiin tammikuun siirtoikkunassa. Kesällä suurten odotusten saattelemana Goodison Parkille saapunut italialaishyökkääjä ei ole toistaiseksi vakuuttanut peliesityksillään, jonka johdosta peliaika on jäänyt vähäiseksi.

Italian U21-luotsi Roberto Mancini kommentoi Keanin tilannetta karsintaotteluiden jälkeen ja kehotti nuorukaista siirtymään ”seuraan, jossa saisi pelata säännöllisesti”. Myös hyökkääjän isä on maininnut, että hänen pitäisi palata Italiaan. Kean itse kuitenkin kommentoi, että ajattelee vain Evertonia ja hänen ei auta muuta kuin työskennellä ahkerasti päästäkseen pelaamaan enemmän.

Everton-manageri Marco Silva on kuitenkin nuorukaisen sanojen puolella.

”Hän ei ole lähdössä. Tilanne on vieläkin sama kuin sopimuksen allekirjoituksen aikana. Mikään ei ole muuttunut.”

”Tiesimme Keanin hankkiessamme hänen lahjakkuutensa ja tiesimme myös, että Valioliigaan sopeutuminen vie aikaa, vaikka hän siirtyikin meille korkeammalta tasolta.”

”Totta kai hän haluaa pelata enemmän, kaikki haluavat. Kuitenkin on monia esimerkkejä uusista häntä kokeneemmista pelaajista, jotka pelaavat vähemmän alkuun, koska totuttelu vie aikaa.”

”Tärkeintä on, että opetamme häntä sopeutumaan niin paljon kuin pystymme. Moisella on kaikki tuki Evertonissa, niin minulta kuin joukkuetovereilta.”

Marco Silva siis luottaa nuorukaisen lyövän läpi ajan kanssa. Seuraava näytön paikka Keanilla on tänään, kun hänet nimetty kokoonpanoon otteluun Norwichia vastaan. Ottelu alkaa 17.00 Suomen aikaa.