Marcus Forssin erinomainen alkukausi sai jatkoa – paukutti hattutempun Southendin vieraana

Kuva: TT, Paul Simpson

Mestaruussarjan Brentfordista Ykkösliigan AFC Wimbledoniin lainalle mennyt Marcus Forss on aloittanut kautensa upeasti. 20-vuotias suomalaishyökkääjä on pelannut Ykkösliigassa seitsemässä ottelussa tehden seitsemän maalia sekä ottamalla kolme keltaista korttia ja yhden punaisen kortin. Forss on sarjan maalipörssissä jaettuna kolmantena.

Forssin toistaiseksi kauden paras esitys nähtiin lauantaina, kun Wimbledon matkusti Southendin vieraaksi Roots Halliin. Suomalaislupaus osui Southendin verkkoon kolmesti Wimbledonin kairatessa täydet kolme pistettä 1-4 -vierasvoitolla. Forss viimeisteli kaksi ensimmäistä maalia boksin sisältä 5. ja 11. minuutilla ja hattutemppunsa hän viimeisteli toisen puoliajan alkupuolella vuorenvarmalla laukauksella rangaistuspotkusta. Hattutemppu oli miehelle ensimmäinen laatuaan aikuisten virallisissa otteluissa.

Forssin maalit ja ottelun highlightit alla olevalla videolla:

Forss kieltäytyi aiemmin viikolla Suomen U21-maajoukkueen kutsusta, mutta jälkeenpäin ajateltuna ratkaisu oli täysin oikea. Forssin terävät otteet tuovat myöskin helpotusta Suomen maajoukkueen tulevaisuuden hyökkääjätilanteeseen. Jos kehitys jatkuu samaan malliin, voidaan Forssin kuvitella korvaavan Teemu Pukin hänen lopettaessa uransa. Myöskään ajatusta A-maajoukkuekutsusta lähitulevaisuudessa ei voida pitää täysin utopistisena, jos suomalaisnuorukaisen vire jatkuu kauden edetessä.