Marseille kotivoittoon Eurooppa-liigan välierien ensimmäisessä osassa

Marselle ja RB Salzburg aloittivat Eurooppa-liigan välierät Ranskassa. Kotijoukkue otti 2-0 voitollaan ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan. Marseillen tiedetään olevan vahva kotijoukkue. Samaa voidaan sanoa myös Salzburgista. Kahden maalin ero ei ratkaissut vielä mitään joukkueiden osalta, mutta Marseillella on hyvä etulyöntiasema toiseen osaotteluun.

Marseille aloitti maalinteon ensimmäisellä puoliajalla. Florian Thauvin iski joukkueen ensimmäisen osuman 15. peliminuutilla. Maali syntyi puskemalla West Hamin ex-pelaajan Dimitri Payetin antaman vapaapotkun ohi Satzburgin Alexander Walken.

Toista osumaa saatiin odotella toiselle puoliajalle. Clinton N’Jie tuli vaihdosta kentälle 60. minuutin kohdalla. Kolme minuuttia myöhemmin laituri onnistui maalinteossa Payetin syötöstä.

Salzburg oli ottelussa hyvin mukana, joka antaa joukkueelle uskoa kotiottelua ajatellen. Pallollisesti joukkue oli jopa hieman hallitsevampi osapuoli. Pallonhallinta oli vierailijoilla 55 prosenttisesti ja laukauksiakin tuli enemmän Salzburgin toimesta.

Mikäli joukkue pystyy kotona tehokkaampaan peliin maalien muodossa, sillä on täydet mahdollisuudet kääntää ottelupari edukseen. Marseille on kuitenkin laadukas joukkue, joten helppoa Salzburgin tehtävä ei tule olemaan. Se on kuitenkin Dortmundia ja Laziota vastaan näyttänyt mihin se parhaimmillaan pystyy.