Advertisement

Mauricio Pochettinon mukaan Brexit on syy joukkueen heikkoon menestykseen kesän siirtomarkkinoilla

Tottenham oli Valioliigaseuroista ainoa, joka ei tehnyt ensimmäistäkään hankintaa kesän siirtoikkunan aikana. Joukkueen managerin Mauricio Pochettinon mukaan syy epäonnistumiseen löytyy Brexitistä. Brexitin johdosta joukkueen stadionin kustannukset ovat kasvaneet pilviin ja tästä syystä mahdollisuudet hankkia uusia pelaajia vaikeutuivat huomattavasti. Tottenham on tällä hetkellä hyvin samankaltaisessa tilanteessa kuin sen verivihollinen Arsenal oli Emirates-stadionin valmistuttua.

Pochettino pitää Tottenhamin päätöstä panostaa seuran tiloihin rohkeana ja oikeana.

“Se mitä seura on tekemässä on rohkeaa”, Pochettino kertoi lehdistötilaisuudessa.

“Uuden harjoituskeskuksen rakentaminen, joka valmistui tänä kesänä oli massiivinen sijoitus. Uuden stadionin rakentaminen maksoi lähes miljardi puntaa. Se on totta. Älkää uskoko 400 miljoonaa puntaa. Brexitin takia se on pahempaa, sillä kustannukset nousivat 30 prosenttia. Se on dramaattista ja minun käy sääliksi englantilaiset.”

“Kaikkia mielipiteitä tulee kunnioittaa, mutta me olemme seura, joka päätti olla hankkimatta uusia pelaajia.”

Tottenham sijoittui viime kaudella kolmanneksi 23 pisteen erolla Mestaruuden voittaneeseen Manchester Cityyn. Tottenhamin kaikki kilpailijat ovat vahvistuneet kesän aikana suuresti, mutta se ei automaattisesti tarkoita sitä, ettei Tottenham voisi menestyä sarjassa hyvin. Joukkueen tilannetta saattaa vaikeuttaa monien pelaajien raskas kesä MM-kisoissa. Väsymys voi painaa kauden aikana suurestikin.

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom