Advertisement

Maurizio Sarri: ”Välit pelaajieni kanssa olivat koetuksella Chelseassa”

Chelsean ex-manageri Mauricio Sarri avautui ajastaan Chelsean peräsimessä. Italialaisluotsi manageroi lontoolaisseuraa vain yhden kauden ajan 2018-2019. Sarri johdatti Chelsean joukot 12 ottelun tappiottomaan putkeen, mutta hyvällä vireellä oli hintansa. Esimerkiksi Kepan kieltäytyminen vaihtokomennuksesta Carabao Cupin finaalissa oli viimeistään merkki luottamuksen puutteesta.

“Mitä korkeammalla tasolla ollaan, sitä vaikempaa on rakentaa suhdetta pelaajien kanssa. Pelaajat eivät muutu, vaan toimintaympäristö. Työssä tarvitsisi enemmän aikaa, mutta on vain selvittävä.”

“Välit pelaajieni kanssa olivat koetuksella Chelseassa ensimmäisen puolen vuoden aikana, mutta kun poistuin seurasta Eurooppa Liigan finaalin jälkeen, itkin ja monet pelaajistakin itkivät.”


Sarrin mukaan hänen välinsä monien entisten pelaajiensa kanssa ovat nykyään hyvät ja monet kysyvät vinkkejä valmentamiseen liittyen.

”En ole selkään taputtelija, vaan pikemminkin kerron, kun teet jossakin asiassa virheen.”

”Jos suoriutuu hyvin, ainoa asia mitä minulta saa, on pienet kehut ohimennen. Pelaajien mielestä se saattaa herättää epäluottamusta, mutta uskoisin, että he ymmärtävät sen tarkoituksen lopulta.”

“Parhaat suhteeni entisten pelaajieni osalta on niiden kanssa, jotka eivät pelanneet niin paljoa. Ne, jotka ovat uransa ehtoopuolella tulevat kyselemään vinkkejä valmentamisen suhteen. Jotkut kyselevät yleisempiä asioita jalkapallosta ja toiset taasen saattavat kysyä neuvoa siitä, miten voi tulla manageriksi.”