Advertisement

Merson haluaisi Arsenalin hankkivan Hammers-lupauksen – ”En ymmärrä, miksi he eivät ole hänen perässään”

Paul Merson on koronaviruksen aiheuttaman ottelutauon aikana kommentoinut aktiivisesti Valioliigaseurojen siirtotarpeita. Nyt on vuorossa Sky Sportsin asiantuntijan ex-seura Arsenal, jonka hän toivoo liittyvän kilpailuun West Ham -keskikenttä Declan Ricesta. Raporttien mukaan Chelsea on vahvasti kiinnostunut 21-vuotiaan palveluksista tulevaisuudessa.

”En ymmärrä, miksi Arsenal ei havittele Ricen kaltaista pelaajaa.”

”He tarvitsevat kipeästi puolustavaa keskikenttäpelaajaa. He eivät tarvitse vastustajan rangaistusalueen kulmilla operoivaa pelaajaa, vaan kurinalaisen tasapainottavan keskikenttäpelaajan, joka on puolustuslinjan edessä organisoimassa peliä ja jakamassa helppoja lyhytsyöttöjä.”


”Se ei ole helppo työ pelaajalle, joten en ymmärrä, miksi Arsenal ei ole havittelemassa häntä ryhmää vahvistaakseen.”

”Ricen kaltainen pelaaja mahdollistaisi hyökkäävien pelaajien kukoistamisen ja antaisi puolustajille isommat todennäköisyyden suoriutua paremmin.”

”Arsenalilla ei ole ollut hänen kaltaistaan pelaajaa Gilberto Silvan jälkeen. Kaikki puhuvat, että Patrick Vieiraa ei ole pystytty korvaamaan, niin kun ei olekaan, mutta Silvaa ei myöskään ole korvattu. Joukkueessa on pelaajia, joiden pitäisi hoitaa sitä tonttia, mutta heillä ei ole kurinalaisuutta suoriutua kyseisestä tehtävästä. Sen takia Rice pitäisi hankkia.”

Declan Ricen markkina-arvoksi on Transfermarktin mukaan laskettu 55 miljoonaa euroa. Mersonin kommenteissa on selkeä pointti, mutta siirroille täytyy olla seuran puolesta katetta. Ricella on sopimus West Hamin kanssa vuoteen 2024 asti, joten siirtosumma ei ainakaan arvioidusta tule laskemaan.