Advertisement
" "

Messin syytökset Copa American ”korruptioista” voi tulla kalliiksi – edessä jopa 2 vuoden panna

Kuva: TT, Nelson Antoine

Argentiinan supertähti Lionel Messi avautui kovasanaisesti turnauksen pronssiottelun voiton jälkeen Chileä vastaan, ja joutuu nyt luultavasti maksamaan sanoistansa kovan hinnan. Lionel Messillä on tiettävästi edessään kahden vuoden panna kommenttiensa jälkeen.

Argentiinalaisten kapteeni kommentoi kovalla kädellä tuomareita jo semi-finaalin jälkeen, jossa Argentiina tiputettiin pois Copa America turnauksen loppuottelusta Brasilian toimesta, ja jatkoi syytöksiään  myös Chile-ottelun jälkeen.

Messi, sekä Chileä edustava Gary Medel ajettiin ulos kentältä jo 37 peliminuutilla kaksikon fyysisen yhteenoton jälkeen, eikä argentiinalainen pystynyt pitämään suutansa supussa ottelun jälkeisessä haastattelussa.

”Ei ole epäilystäkään, tämä koko turnaus oli pedattu Brasilialle. Toivon ettei VAR tai tuomarit ole keskiössä tulevassa finaalissa, ja että Peru pystyy taistella voitosta, mutta pahalta näyttää” , Messi tuskaili.

”En halunnut olla osana tätä korruptiota, ja meidän ei pitäisi olla osana tätä epäkunnioittavaa toimintaa mitä jouduimme kärsiä Copa Americassa”

”Olisimme voineet päästä pidemmälle, mutta meitä ei sallittu finaaliin. Korruptio, tuomarit ja kaikki muut estivät ihmisiä nauttimasta jalkapallosta.”

”Minä sanon aina totuuden ja olen rehellinen, juuri se pitää minut rauhallisena, ja jos sanomisillani on seuraamuksia, se ei ole minun vikani.”

Etelä-Amerikan jalkapalloliiton (CONMEBOL) mukaiset säännöt kieltävät ”minkäänlaisia solvauksia” CONMEBOL’ia tai heidän henkilöstöä kohtaan. Sääntörikkomuksen rangaistus on kahden vuoden pelikielto.

CONMEBOL on tapahtuneen jälkeen antanut asiasta seuraavan lausunnon:

”Kyseiset syytökset näyttävät kunnioituksen puutetta turnausta, kaikkia ostallistujia, kaikkia satoja ammattilaisia, sekä itse instituutiota kohtaan, joka sitten 2016 on uupumatta tehnyt työtä läpinäkyvän ja ammattimaisen sekä kehittyneemmän Etelä-Amerikkalaisen jalkapallon hyväksi.”